Pädagogische Hochschule Vorarlberg

Høgskolen ligger i byen Feldkirch, helt vest i Østerrike. Høgskolen ligger rett på utsiden av det historiske sentrum, og er direkte tilknyttet en praksisskole. Det er en liten, og intim høyskole, hvor det er lett å få oversikt. Feldkirch er det administrative senter i delstaten Vorarlberg i Østerrike. Byen ligger helt på grensen til Lichtenstein, Tyskland og Østerrike, og med kort vei over fjellet til Italia. Det er i overkant av 30000 innbyggere i Feldkirch, og byen stammer fra 1200-tallet. De fleste av byens innbyggere bor utenfor det historiske sentrum.

Avtaletype: Erasmus
Land: Østerrike
Kurskatalog: Curriculum (på tysk)
Til inspirasjon:

ph

Antall plasser

To plasser per semester

Karakterkrav: ingen.

Språkkrav: Tysk, men det er introduksjonsmoduler for Erasmus studenter på engelsk.

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend.

Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng.

Semesterinndeling

• Semester 1: Oktober - januar
  • Semester 2: Mars -juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig på det private utleiemarkedet. Kostnader for bolig ligger for tiden i underkant av 2000 kroner per person.

Studenter trenger ikke visum for å studere i Østerrike

Som utreisende student må du ha forsikring.