Kulturledelse ved Linfield College

Ane ser utover utsikt på utveklsing i USA

Ane tok utveksling i Mcminnville Oregon, USA, på Linfield College og skriver: "Jeg har vokst mye som person, tatt med meg nye erfaringer og blitt enda mer selvstendig. Hadde jeg hatt mulighet til å ta ett semester til på Linfield hadde jeg gjort det. Utveksling er noe alle burde vurdere. Håper dette kan inspirere andre til å velge et semester i utlandet!".


Jeg dro til USA alene, men ble fort kjent med andre internasjonale studenter. På campus bodde jeg i en studentleilighet som jeg delte med ei fra Japan og to fra USA. Campus livet på Linfield er rolig og avslappende, men det er alltid noe å gjøre. Som f.eks. heie frem Wildcats til seier når de spiller, studere på Starbucks med venner, eller gå en tur inn til sentrum.

Ane og venner fra utveksling på gresskaråker

Fag jeg tok

  • English grammar
  • English writing
  • Living in a media world
  • Human sexuality

Den største forskjellen ved å studere i USA kontra Norge er skolesystemet. Arbeidsmengden var stor med mange innleveringer og andre lekser til hver eneste time + quizer hver uke. Fordelen med dette var at jeg lærte mye mer og professorene hadde mer grunnlag når de satt karakterer, noe som gjør at avsluttende eksamen ikke er sluttkarakteren. Jeg hadde kun to avsluttende eksamener på 1-2 timer. Nivået i USA vil jeg si ligger under Norge. Det er lettere å få toppkarakterer, noe jeg opplevde selv.

På fotballkamp i USA

Jeg opplevde mye under oppholdet mitt. Vi reiste til Las Vegas og Grand Canyon, Seattle hvor jeg var på NFL kamp (Seattle Seahawks vs. Green Bay Packers), og forskjellige turer rundt i Oregon. Amerikanere er veldig hyggelige og inkluderende folk, noe som gjør det lett å få seg venner på campus.

Ane og venninnene fra utvekslingsoppholdet

Jeg har vokst mye som person, tatt med meg nye erfaringer og blitt enda mer selvstendig. Hadde jeg hatt mulighet til å ta ett semester til på Linfield hadde jeg gjort det. Utveksling er noe alle burde vurdere. Håper dette kan inspirere andre til å velge et semester i utlandet!

Klikk her for å lese flere reisebrev fra studenter som har vært på utveksling

Utveksling for kulturledelse

Du kan ta deler av bachelor i kulturledelse i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
 

Klikk her for å lese flere reisebrev fra studenter som har vært på utveksling