Sykepleierpraksis i Sør-Afrika, høst 2016

Elise Pedersen er 29 år gammel, bor i Oslo og studerer sykepleie ved campus Drammen, dette semesteret er hun i Port Elizabeth.

ELISE

Dette semesteret er Elise tre måneder på praksisopphold ved Nelson Mandela Metropolitan University i Port Elizabeth i Sør-Afrika. Hun forteller at hennes samboer hadde vært på utveksling i Gambia, og hans anbefalinger inspirerte Elise til å prøve utveksling selv.

Hun skriver blogg, og har skrevet mye om sine opplevelser i Sør-Afrika: www.elisedrartilafrika.blogg.no

Aktiv fritid og privatsjåfør til praksis

Elise forteller at det som var vanskeligere enn forventet var å ordne alle papirer til visumet og hjemlengselen som kommer etter noen uker. "Det var lettere enn forventet når vi kom til Port Elizabeth. Universitetet hadde allerede ordnet en oversikt over praksisstedene våre (som var MANGE steder), med tider for sjåføren vår til henting. Ja, vi har privatsjåfør." Her i Port Elizabeth er det masse å finne på! Som safari, surfing, strikkhopp hvis man tør det, masse fine strender, det erkort vei til Cape Town og Durban. Hun bor med 13 andre nordmenn i et stort hus i Port Elizabeth, og de kommer godt overens. Lokalbefolkningen er kjempehyggelige og ekstroverte.

Kom deg ut av komfortsonen!

- Det er nyttig med utveksling for faglig utbytte, da det ikke kan være det samme som i Norge både når det gjelder språklige og kulturelle forskjeller. Men, det er også noe med det å utvide horisonten - dra på utflukter og se landet man har reist til og skal bo i en stund. Bli kjent med lokale. Kom deg ut av komfortsonen!

Elise mener studenter bør dra på utveksling! - Man kan lese seg opp på kulturelle forskjeller, men det er noe helt annet å oppleve det. Vi har fått en hverdag her i Sør-Afrika som er veldig annerledes enn i Norge og det er svært lærerikt. Også er det veldig fint å plage de der hjemme med strandbilder når det er snø og kaldt hjemme!

tattoundersøkelsebamse responsive-focuspoint focus-horizontal-50 focus-vertical-50