University of the Highlands and Islands

USNs studenter som vil studere på University of the Higlands and Islands studerer på Shetland College. Shetland er Storbritannias nordligste øyer og har sterke forbindelser til Norge og norsk kultur.


Avtaletype: Erasmus
Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside: University of the Highlands and Islands
Kurskatalog: Courses
Til inspirasjon:


Utsikt Winchester by

Klikk her for å lese reisebrev fra Storbritannia

 

For fagretningene: Folkemusikk, folkekunst.

BREXIT:
Det er knyttet stor usikkerhet til utfallet av forhandlingene mellom Storbritannia og EU, noe som igjen kan ha konsekvenser for Storbritannia sin deltagelse i Erasmusprogrammet. Vi anbefaler alle USN studenter som ønsker å studere i Storbritannia til høsten, om å snakke med internasjonal koordinator på campus for mer informasjon og mulige alternativer.

Karakterkrav: Ingen.

Språkkrav: For å kunne dra ut på Erasmus+, må du ta EUs elektroniske språktest med minimum B2 som resultat.

Skolepenger og finansiering: Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Godkjenning av studiepoeng:  60 SCQF tilsvarer 30 studiepoeng.

Semesterinndeling: Semester 1: september - januar. Semester 2: februar - juni.

Bolig: Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. 

Forsikring/Vaksiner: Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.