info
Lyst til å besøke universitetet? Bli med på åpen dag 23. eller 30. mars!
Innovasjon og entreprenørskap

Bachelor i innovasjon og entreprenørskap

Bø - Heltid

Studer innovasjon og entreprenørskap og bidra til nyskaping i norsk næringsliv. Studiet gjør deg godt rustet til å utvikle en forretningsidé og starte for deg selv. Våre studenter har flere ganger vunnet NM- og EM-priser i studentbedrift.

Studieinformasjon

 • Progresjon: Heltid
 • Studiested:
 • Studieopplegg: På campus
 • Søkekode: 222 895
 • Studienivå: Bachelor
 • Studiepoeng: 180
 • Søknadsfrist: 15.04.2023
 • Oppstart: Høst 2022
 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Antall semester: 6
 • Antall studieplasser: 50

Hvorfor innovasjon og entreprenørskap?

Bachelor i innovasjon og entreprenørskap gir deg en stadig mer etterspurt kompetanse. Vi lærer studenter å forstå sammenhengen mellom kunders behov og muligheter i egen bedrift. Kunnskap om og erfaring med nyskapingsarbeid er en essensiell del av denne bacheloren.

Hva slags jobb får du?

Etter fullført studium er du godt rustet til å utvikle en forretningsidé og starte opp for deg selv.

Du vil også ha en økonomisk-administrativ utdannelse med en ettertraktet fordypning som gir deg gode muligheter til å arbeide med utviklingsoppgaver i næringslivet eller offentlig forvaltning.

Samtlige fag har kommet til nytte i arbeidslivet. For meg var studiet og akkurat Bø det absolutt riktige valget. 

Bettina AbrahamsrudBettina Abrahamsrud, fagansvarlig for videregående skole og prosjektleder Visible Me, Ungt Entreprenørskap Telemark. 

Kontakt med arbeidslivet

Innovasjonsstudentene jobber i løpet av studiet med reelle oppgaver fra næringslivet. Det gir deg et godt nettverk til framtidige arbeidsgivere og referanser som hjelper deg når du søker jobb. Studentene får også kontakt med arbeidslivet gjennom studiebesøk til relevante organisasjoner, aktuelle gjesteforelesere og bacheloroppgaver.

Dette lærer du i innovasjon og entreprenørskap

Du får solid kunnskap innen forretningsutvikling og de fagene og emnene som støtter opp under slike prosesser.  Kunnskap om produtvikling og forståelse for nyskapingsarbeid er viktige i studiet. Kreativitet, læring og målrettet innsats står sentralt.

Utdanning i innovasjon og entreprenørskap inneholder også økonomisk-administrative fag som er relevante for innovasjon og entreprenørskap, slik som markedsføring, innføring i økonomi, forretningsjus, foretaksstrategi, markedskommunikasjon, organisasjonsfag og immateriell rett. Bachelorstudiet gir deg derfor en solid økonomisk-administrativ utdanning.

Gjennom prosjektarbeid i gruppe får du praktisk trening i å møte aktuelle problemer og situasjoner.

Gjennom kurs, seminarer og diskusjoner får du kjennskap til modeller og arbeidsmetoder som gir oversikt over sammensatte utviklingsprosesser.

Studiet foregår på campus Bø, som er kjent for sitt aktive studentliv.

Videre utdaning

Etter bachelor i innovasjon og entreprenørskap og to års relevant praksis er du kvalifisert til USNs master i innovasjon og ledelse.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av innovasjon og entreprenørskap i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

warning Studieplanen for "2022 høst" er ikke klar ennå. For å gi deg en illustrasjon av hvordan studiet er bygget opp viser vi deg studieplanen for et tidligere kull.
Studieplan for 2023 høst

warning Studiemodellen for "2022 høst" er ikke klar enda. For å gi deg en illustrasjon av hvordan studiet er bygget opp viser vi deg studiemodellen for et tidligere kull.

Opptakskrav

Poenggrenser ved forrige opptak:

Alle
Ordinær kvote
Heltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Heltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.