Student i historie

Bachelor i historie

Bø - Heltid

Bachelorstudiet i historie tar deg med på en spennende utforskning, og gir deg verktøyene du trenger for å forstå kompliserte prosesser, i fortid og samtid. Du får innsikt i vår tid, gjennom å studere fortiden.

  • Søknadsfrist: 15.04.2024
Søk opptak nå

Studieinformasjon

  • Studiested:
  • Studienivå: Bachelor
  • Progresjon: Heltid
  • Oppstart: Høst 2024
  • Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert
  • Studiepoeng: 180
  • Søknadsfrist: 15.04.2024
  • Søkekode: 222 513
  • Antall semester: 6
  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall studieplasser: 30
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

 

logo studiebarometer  Våre studenter er landets mest fornøyde historiestudenter (Studiebarometeret 2023).

Nett- og samlingsbasert

Som den første institusjonen i landet tilbyr USN også nett- og samlingsbasert bachelorgrad i historie. Dette studiet organiseres fra studiested Bø. I det nett- og samlingsbaserte opplegget vil du møte ulike undervisningsformer, for eksempel lydopptak, nettsamtaler, innleveringer og samlinger i Bø. Bø er lett tilgjengelig med offentlig kommunikasjon og har gode og rimelige overnattingsmuligheter. USN tilbyr også en rekke nett- og samlingsbaserte studium som kan brukes som valgemner i graden, f.eks. norsk, engelsk, idehistorie, og informasjonsbehandling.

– Først av alt må jeg skryte litt av foreleserne. De er ekstremt dyktige i fagfeltene sine og er alltid raske og behjelpelige med å svare, dersom du skulle ha spørsmål. Jeg tenker at det er ekstremt viktig, fordi studiet går via nett, og vi har ikke det samme forholdet til forelesere og medstudenter som de som har forelesninger på campus.  (Historiestudent med fulltidsjobb som bor i utlandet)

Studentum kårer Bø til Norges beste studentby i 2022 Bø: Norges beste studentby(gd) 2022

Hvorfor velge bachelor i historie?

Som historiestudent får du innsikt i vår tid ved å studere fortiden. Dagens samfunn er resultatet av en langvarig, kontinuerlig utviklingsprosess. Vitenskapsfaget historie har som mål å undersøke og reflektere over denne prosessen, ut fra dagens interesse og dagens forskningsspørsmål.

Du får oversikt over den historiske utviklingen i verden og Norge, og inngående kunnskap om fordypningsemner. Hvordan og hvorfor forandrer samfunn seg? Hvordan har krig formet dagens nasjoner? Hvilken rolle har kirken spilt i utviklingen av dagens samfunn? Hvordan kan politiske avgjørelser tatt for flere hundreår siden påvirke avgjørelser du tar i dag?

Hva slags jobb får du?

De vanligste jobbene for bachelor-kandidater i historie finnes innen undervisning, offentlig forvaltning, kulturlivet, og kommunikasjons-, forlags- og mediebransjene. Din viktigste kompetanse vil være at du kan sette deg inn i store mengder informasjon, tolke den, og presentere hovedinnholdet klart og redelig, og dermed legge til rette for gode beslutninger.

Dette lærer du

Alle studentene må ta oversiktsemnene i eldre og nyere historie. Videre tar studentene fordypningsemner på 15 studiepoeng. USN tilbyr et bredt utvalg fordypningsemner, og disse vil variere mellom studiestedene og fra år til år. To obligatoriske støtteemner (ex.phil. og ex.fac.) gir deg en innføring i filosofi og plassering av historiefaget i forhold til andre vitenskaper. Ett år er satt av til valgfrie støtteemner. I siste semester skriver studentene en bacheloroppgave som gir anledning til faglig fordypning. Det er også mulig for studentene å velge praksisutplassering (internship) i stedet for bacheloroppgaven.

  • Internship help Et internship er en midlertidig ansettelse av studenter, hvor du får jobbe med relevante arbeidsoppgaver i en bedrift. tilbys som en ordning i studiets 6. semester.

Videre utdanning

Med bachelorgrad i historie kvalifiserer du til opptak ved USNs master i kulturstudier, samt masterstudium i historie ved andre norske læresteder. Andre masterstudium kan kreve spesielle tilleggskvalifikasjoner. Vår master i samfunnsvitenskap krever for eksempel en gitt mengde samfunnsvitenskapelig metode. Ønsker du å gå den veien, anbefaler vi at du fyller det siste året i bachelorgraden med sosiologi. Mulighetene er mange, men sett deg inn i kravene der du ønsker å gå videre.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av historie i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2024 høst

Opptakskrav

  • Generell studiekompetanse

    Generell studiekompetanse

Poenggrenser ved forrige opptak:

Alle
Ordinær kvote
Heltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Heltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.

Flere av våre tilsvarende studietilbud