Årsstudium i folkekunst: tre – metall – tekstil 2

Vil du fordjupe deg i eit handverk innan tre, metall eller tekstil, utforme eigne produkt og utvikle dine evner til kreativt arbeid?

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
15.04.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Kvifor årsstudium i folkekunst - tre - metall - tekstil 2?

Studiet årsstudium i folkekunst - tre - metall - tekstil 2 bygger vidare på årsstudium i folkekunst - tre - metall - tekstil 1. Studiet gjev deg moglegheit til å gå vidare med å fordjupe deg i eit handverk innan tre, metall eller tekstil, til å utforme eigne produkt og utvikle dine evner til kreativt arbeid.

Årstudium i folkekunst: tre – metall – tekstil 2

Kva slags jobb får du?

Du kan arbeide som utøvar innan handverksfag/kunsthandverk, arbeide innan kulturskule, formidling og undervisning på ulike trinn eller kombinere utøving med andre yrker.

Dette lærer du på årsstudium i folkekunst - tre - metall - tekstil 2

Å vidareutvikle ferdigheitene i å formgje i eit materiale og kombinere teknikkar med estetisk kompetanse vert vektlagt i studiet. Arbeid på verkstaden utgjer meir enn halve studietida.

I årsstudium i folkekunst - tre - metall - tekstil 2 søkjer vi å bringe element frå folkekunsten inn i vår eiga tid og lage gode samtidsprodukt.

Jeg merker at interessen for smykker med historisk rot er økende, så jeg tror det er en god tid å satse på yrker som har rot i tradisjon og håndverk.

Linn Sigrid Bratland. Foto.Sølvsmed Linn Sigrid Bratland

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta delar av studiet i utlandet.

Gjennom studiet kan du bli del av internasjonale nettverk innan handverk og design, noko du kan ha nytte av vidare i di karriere.

Vidare utdanningsmoglegheiter

Studiet tilsvarer 2. år i bachelor i folkekunst som kvalifiserer for opptak til master i tradisjonskunst.

Har du allerede gjennomført to år folkekunst og ønsker å fullføre din bachelorgrad i folkekunst, kan du ta direkte kontakt med instituttet i Rauland.

Fullført årsstudium i folkekunst 1 eller tilsvarende.

Søkjarar som har utanlandsk utdanning frå land utanfor Norden, må dokumentere at dei oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er heimla i forskrift om opptak.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Rauland

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus