Videreutdanning i tolking og beskrivelse av skjelettrøntgenbilder

Studiet skal kvalifisere radiografer for tilsetting i stillinger med ansvar for tolkning og beskrivelse av skjelettrøntgenbilder.

Studienivå
Etter- og videreutdanning
Ikke fastsatt
Studiepoeng
Ikke fastsatt

Dette er tolking og beskrivelse av skjelettrøntgenbilder

Studiet gir en systematisk innføring i tolkning og beskrivelse av skjelettrøntgenbilder. Det fokuseres på bevegelsesapparatets anatomi/ fysiologi og patofysiologi. Fordypning i diagnostikk, bildetolkning og beskrivelse av skjelettundersøkelser er vesentlig. Fokusområder er traumer, artritter, infeksjoner, lesjoner samt medfødte og utviklingsmessige anomalier både hos voksne og barn.

I alle emner kombineres teoretisk undervisning med ferdighetstrening på eget arbeidssted. Undervisningen skjer både i fysiske samlinger og på nett. Ferdighetstreningen utgjør en stor del av studiet og er knyttet opp mot beskrivelse av røntgenbilder.

Les mer om å være en beskrivende radiograf.

Slik er studiet

Videreutdanningen er organisert som et deltidsstudium over 1,5 år og består av tre emner á 15 studiepoeng. Målgruppen for studiet er autoriserte radiografer med spesiell interesse for beskrivende radiografi.

Studiet er et deltidsstudie bestående av samlinger og e-læring.

Studiet tilbys i samarbeid mellom Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU-Gjøvik), Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) og Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). HSN, NTNU og HiOA har praktisk undervisningsansvar for hvert sitt emne:

• RATOB6000 Bildetolkning i skjelettrøntgen og traumer, 15 stp – HiOA
  • RATOB6100 Bildetolkning i skjelettrøntgen ved artritter, infeksjoner og anomalier, 15 stp – NTNU
  • RATOB6200 Bildetolkning i skjelettrøntgen ved lesjoner, metabolske og endokrine sykdommer, 15 stp – HSN

Opptak til studiet skjer via Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Opptakskrav

Autorisasjon som radiograf. Søker må ha et ansettelsesforhold i en bildediagnostisk avdeling i et helseforetak/privat klinikk samt skriftlig avtale med en mentor (radiolog eller beskrivende radiograf) før oppstart av studiet.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak, studier og eksamen ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus