Psykisk helsearbeid
Porsgrunn, Vestfold - Deltid
Studieinformasjon
- Progresjon: Deltid
- Studiested: Flere studiesteder
- Studieopplegg: Samlingsbasert
- Søkekode: 5312
- Studienivå:
- Studiepoeng: 60
- Søknadsfrist: 15.04.2020
- Oppstart: Høst 2020
- Undervisningsspråk: Norsk
- Antall semester: 4
Slik er studiet
Undervisningen er samlingsbasert og vil være annenhver gang ved våre campuser i Vestfold og Porsgrunn.
Studiet er et 60 studiepoeng deltidsstudium over to år (fire semestre). Studiet er samlingsbasert. Annenhver samling vil være ved campus i Porsgrunn og Vestfold. Vi tar forbehold om eventuelle endringer.
- Høst 2019 1. semester: Uke 37, 39, 42, 46 (Eksamen i uke 48 og 49).
- Vår 2020 2. semester: Uke 04, 07, 11, 17 (Eksamen i uke 19 og 20).
- Høst 2020 3. semester: Oversikt kommer senere
- Vår 2021 4. semester: Oversikt kommer senere
Informasjon om praksis vil du finne i studieplanen under emne 3 og informasjon om gruppe prosjektoppgave vil du finne under emne 4.
Hvorfor videreutdanning i psykisk helsearbeid?
Psykisk helsearbeid er en tverrfaglig videreutdanning for ansatte i helse- og sosialtjenesten som ønsker økt kompetanse i arbeid med mennesker med psykiske problemer og lidelser samt forebygging av psykiske lidelser.
Det er et mål at den psykiske helsetjenesten ikke kun skal knyttes til den medisinske spesialiteten psykiatri, men også se psykisk helsearbeid i en sosial, samfunnsmessig og kulturell sammenheng.
Hva slags jobb får du?
Videreutdanning i psykisk helsearbeid gir arbeidsmuligheter både innenfor den kommunale helse- og sosialtjenesten og i spesialisthelsetjenesten. Utdanningen kvalifiserer til arbeid med helsefremmende omsorg og pleie, behandling og rehabilitering.
Som psykisk helsearbeider vil du arbeide i spenningsfeltet mellom samfunn og psykiatri, og samarbeide med brukere, pasienter, pårørende og nærmiljø.
Dette lærer du på psykisk helsearbeid
Studiet vil gi deg grunnleggende kunnskap om biologiske, sosiale, kulturelle og åndelige aspekter ved menneskets psykiske helse, og utforske sammenhengen mellom psykisk lidelse og disse aspektene. Gjennom utdanningen vil du lære å se brukerens eller pasientens egne ressurser som en del av behandling eller forebygging, og du vil tilegne deg forskningsbasert kunnskap som gjør deg i stand til å møte de utfordringene hver enkelt brukers situasjon vil kreve.
Kostnader
Dette er et ordinært studieprogram hvor du betaler semesteravgift på ca. kr. 800,- per semester (til sammen 4 semester). Utgifter i forbindelse til læremateriell må bekostes av hver enkelt student.
Videre utdanning
Videreutdanningen i psykisk helsearbeid kan, der øvrige opptakskriterier er oppfylt, utgjøre 60 studiepoeng av totalt 120 studiepoeng i en mastergrad. Det åpnes for slik innpasning ved flere masterstudier ved ulike utdanningsinstitusjoner i Norge.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene, her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Lenke til sist publiserte studieplanStudiemodell
Spesielle krav
Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land, og hvis du har arbeidet i helsevesenet eller har vært innlagt på helseinstitusjoner i land utenfor Norden i løpet av de siste tolv månedene. Dette dokumenteres ved studiestart.
Opptakskrav
3-årig helse- eller sosialfaglig utdanning på høyere nivå. I tillegg kreves minst ett års relevant yrkespraksis etter fullført utdanning. Søkere med 2-årig høyere helse- eller sosialfaglig utdanning etter tidligere rammeplaner kan også tas opp. Søkere med en annen 3-årig høgskole- eller universitetsutdanning kan etter særskilt vurdering tas opp.
Poenggrenser ved forrige opptak:
Deltid
Les mer om ordinær kvote.