Tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge

Studiet gir deg økt kunnskap om barn og ungdoms behov og forbedret beredskap i arbeid med barn og ungdom. Det skal bidra til lokal tjenesteutvikling og har en helsefremmende og forebyggende forankring.

Studienivå
Etter- og videreutdanning
01.06.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Dette er psykososialt arbeid med barn og unge

Formålet med studiet er å:

• Utvikle kunnskap og kompetanse i tråd med barn og ungdoms behov.
    Studiet skal gi økt kunnskap og forbedret beredskap i skoler, barnehager, helse- og sosialtjenester, barnevernet, politietat og kultur- og fritidstilbud, og videreutvikle deltakernes ferdigheter til kontinuerlig kunnskaps- og tjenesteutvikling i et brukerperspektiv.
  • Bedre samarbeid og koordinering av tjenestene - gi studentene samarbeidskompetanse.
    Studiet skal bidra til lokal tjenesteutvikling i samarbeid med frivillige organisasjoner og andre offentlige tjenestetilbud. Målet blir å skape møteplasser som trekker veksler på, etablerer og viderefører samarbeidende tjenestenettverk til beste for barn og ungdom, og dermed bidrar til videreutviklingen av tilgjengelige, fleksible og helhetlige tjenester.
  • Fokusere på mestring i og av dagliglivet.
    Studiet har en helsefremmende og forebyggende forankring, og skal videreutvikle deltakernes evner til å styrke barn og ungdoms egne ressurser og evner til å mestre livets utfordringer. Den skal gi kunnskap om nærmiljøets støttende funksjoner i forhold til barn og ungdoms psykiske helse, og å utvikle ferdigheter til å styrke barn og unges familie og nettverk.

Hva slags jobb får du?

Studiet er en tverrfaglig videreutdanning for ansatte i helse- og sosialtjenester, pedagogisk-psykologiske tjenester, skoler og barnehager, barnevern, NAV, kriminalomsorgen, politietaten og kultur- og fritidssektoren som arbeider eller ønsker å arbeide med barn og unge i aldersgruppen 0-23 år.

Dette lærer du hos oss

• Kompetanse- og tjenesteutvikling med fokus på kunnskap, ferdigheter og holdninger i praksis
  • Psykisk helse hos barn og ungdom
  • Organisering og samordning av tjenestetilbudene til barn og ungdom
  • Psykososialt arbeid - ulike praksiser, teorier og etiske dilemmaer

Følgende forhold skal spesielt vektlegges: Praksisnær utdanning, samarbeid med flere tjenester i kommunen og brukermedvirkning.

Studiet er lagt opp med forelesninger, seminarer, handling-/refleksjonsgrupper, prosjektarbeid, opplevelsesorientert læring med bruk av kreative metoder, ferdighetstrening og mappevurdering.

Samlinger

Det er 8 samlinger pr. år over 2 år, som oftest 4 dager ad gangen. Undervisning fra mandag - torsdag

Høstsemester 2018
uke 34, 38, 42 og 46

Vårsemester 2019
uke 5, 10, 15 og 19

Opptakskrav

Bachelorgrad (180 studiepoeng). I tillegg kreves minst 2 års relevant yrkespraksis med arbeid med barn eller unge tatt etter endt bachelorgrad. Studenten må arbeide direkte med barn eller ungdom i minimum 300 timer pr studieår.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

Studieinformasjon

Samlingsbasert – Vestfold

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 4
  • Kostnader Ingen studieavgift
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus