Samspill og tilknytning mellom barn og nære omsorgspersoner
Porsgrunn - Deltid
Studieinformasjon
- Progresjon: Deltid
- Studiested: Porsgrunn
- Studieopplegg: Samlingsbasert
- Studienivå: Videreutdanning
- Kostnader: 30.000,- totalt for studiet (15.000,- per semester).
- Studiepoeng: 30
- Oppstart: Høst 2020
- Undervisningsspråk: Norsk
- Antall semester: 2
Samlinger
Høst 2019
Uke 36: Tirsdag 3. september – fredag 6. september
Uke 43: Onsdag 23. oktober – fredag 25. oktober
Uke 49: Onsdag 4. desember – fredag 6.desember
Vår 2020
Uke 05: Onsdag 29. januar – fredag 31. januar
Uke 13: Tirsdag 24. mars – fredag 27. mars
Uke 17: Onsdag 22. april – fredag 24. april
Med forbehold om eventuelle endringer.
Hvorfor samspill og tilknytning?
Barn og unges utgangspunkt i livet kan være veldig ulike. Ingen velger hvilke familier de blir født inn i, men alle fortjener å få hjelp til å takle de utfordringer som dukker opp.
Kanskje omgås du et barn i skole, barnehage, helsestasjon eller i barnevernet som har adferds og kommunikasjonsproblemer med voksne og/eller barn. Kanskje klarer ikke barnet leken de andre er med på. Kanskje stenger barnet seg inne, er asosial, eller har tendenser til å være voldelig eller mobber andre. Eller kanskje du ser omsorgspersoner som sliter med relasjon og samspill med egne barn. Da kan denne videreutdanningen være med å gi deg nye kunnskap som kan være til nytte i din profesjonelle hverdag.
Kunnskap om samspill og tilknytning mellom barn og omsorgspersoner kan være den nødvendige kunnskapen du trenger for å hjelpe disse barna til å få en best mulig utvikling både som små og litt større barn.
Dette lærer du på videreutdanningen
Målet for studiet er å tilegne seg teoretisk og praktisk kunnskap om hvordan tilknytning og samspill i nære omsorgsrelasjoner former og påvirker utviklingsforløpet hos barn og unge. Fokus er på kunnskap og forståelse for gode utviklingsforløp, og utviklingsforløp hvor barn utvikler destruktive samspillmønstre med sine nære omsorgspersoner. Studiet vektlegger utvikling av studentenes egen handlingskompetanse gjennom praktisk bruk av ulike verktøy under veiledning.
Det vektlegges særlig utvikling av kompetanse i å observere, gjenkjenne og forstå tilknytningsadferd, og kunne gjøre en kvalifiserende vurdering av endringsmuligheter for barn og nære omsorgspersoner.
Temaer på de 6 samlingene:
- Samling 1: Utviklingspsykologi i et relasjonelt perspektiv
- Samling 2: Kliniske vurderinger av samspill og tilknytning
- Samling 3: Aktuelle kartleggingsverktøy
- Samling 4: Praktisk trening i ulike karleggingsverktøy
- Samling 5: Intervensjon mot ulike målgrupper
- Samling 6: Avslutningsforelsening,oppsummering og eksamen.
Ved søknaden må det følge en bekreftelse på minst 2 års relevant yrkespraksis.
Videreutdanningen er utviklet av:
- Ellinor Young, universitetslelektor, USN
- Olav Mortensen - psykolog - psykolog, privatpraktiserende
- Knut Halvdan Svendsen - psykolog, privatpraktiserende
Hva slags jobb får du?
Videreutdanning i samspill og tilknytning mellom barn og nære omsorgspersoner er et tilbud til fagpersoner som ønsker et kunnskapsgrunnlag og innføring i aktuelle metoder for bedre å forstå ulike former for samspill og tilknytning, og kunne gjøre en kvalifisert vurdering av endringsmuligheter.
Videreutdanningen er særlig aktuell for personer med yrkeserfaring innen arbeid med barn- og unge i risikosonen for samspills- og tilknytningsforstyrrelser.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene, her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Lenke til sist publiserte studieplanStudiemodell
Opptakskrav
Bachelorgrad. I tillegg kreves ett års relevant yrkespraksis.