Toppidrettsstudent – Toppidrettsutøver og student

Løpebane ved campus Bø. Foto.

Vi ønsker å legge til rette for at toppidrettsutøvere skal kunne studere samtidig som de satser på idretten og har derfor inngått et samarbeid med Olympiatoppen.

Etter at du har blitt student ved HSN kan du søke om tilrettelegging av studiet ditt slik at du kan kombinere din idrett og gjennomføring av utdanningen.

Tilretteleggingen kan være i form av:

• Forlengelse av studieløpet
  • Tilrettelegging av eksamen
  • Fleksibilitet ved obligatorisk aktivitet

Hvem kan søke?

Prestasjonsmessig skal du være på et nivå som tilsier nødvendig reise og fravær på grunn av treningssamlinger og konkurranser nasjonalt og/eller internasjonalt. Dette nivået vil normalt tilsvare landslagsnivå/internasjonalt representasjonsnivå og eliteseriespill i lagidretter. Nivået kan også omfatte utøvere som tilhører satsingsgrupper eller team på øverste kategori, organisert på linje med eller som et supplement til landslag. Resultatmessig skal utøveren ha jevnlige prestasjoner på høyt nasjonalt nivå.

Slik søker du

Du søker ordinært opptak til studiene på samme måte som alle andre studenter. Du finner en oversikt over hele HSNs studietilbud her.

Etter at du har blitt tatt opp til studier ved HSN og har takket ja kan du søke om toppidrettsstatus. Frist for å søke om toppidrettsstatus er 1. september. Søknad om toppidrettsstatus vil bli oversendt Olympiatoppen.