Vis studievalg
Nordic Skiing and Outdoor Life

Studiet er beregnet på internasjonale utvekslingsstudenter. Studentene vil lære å kjøre off-piste gjennom vinter- og vårsemesteret. De vil også oppdage historien og kulturtradisjonene som har dype røtter i denne formen for skikjøring, og hvordan det å stå på ski kan brukes som en transportform, i overlevelsessituasjoner og rett og slett til å ha det gøy i snøen.

Studienivå
Utvekslingskurs
01.11.2017
Studiepoeng
Vår 2018

Fakta om studiet

Målet med studiet er å introdusere studentene for nordisk skikjøring og friluftsliv i vinterhalvåret. Studentene vil få mulighet til å utvikle grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv gjennom skikjøring i ulike typer terreng. Gjennom erfaringsbasert læring og teoretiske forelesninger vil studentene tilegne seg den praktiske og pedagogiske kunnskapen som trengs til naturveiledning og ledelse. Studentene vil også lære å planlegge turer etter evne og nivå, med fokus på prinsippet om sporløs ferdsel.

Studiet vil også gi kunnskap om historien og utviklingen til norsk friluftsliv, og hvordan nordmenn bruker naturen i dag.

Innhold:

• Grunnleggende ferdigheter innen skikjøring og utendørs ferdsel i vinterstid
  • Innsikt i norsk friluftslivsforvaltning
  • Kunnskap om norsk friluftslivs historie og utvikling
  • Veiledning og pedagogiske utfordringer innen friluftsliv
  • Et grunnlag for å vurdere holdninger og erfaringer innen friluftsliv, samfunn, kultur og natur

Studentene forventes å stille med eget utstyr, som ski, støvler, soveposer, sekker og så videre.

Fullt studieår:

Studenter som ønsker å ta et fullt studieår kan kombinere dette studiet med Outdoor Life, Culture and Ecophilosophy, som går i høstsemesteret.

Utgifter:

Norske myndigheter har estimert at levekostnadene for internasjonale studenter som skal bo i Norge er omtrent 8500 kroner per måned. Dette dekker kost og losji, lommepenger, bøker og andre nødvendigheter. Det kan likevel oppstå ekstra kostnader, som for eksempel reiseutgifter og fritidsaktiviteter. Studentene vil også få ekstra utgifter i forbindelse med turaktiviteter og seminarer ved HiT (dette kan for eksempel være utgifter til offentlig transport, overnatting og lignende).

Se video om det å studere frilusftsliv i Bø.

Opptakskrav

Minst ett års høyere utdanning innen sport, friluftsliv eller lignende studier. Studenten må være i god fysisk form og ha erfaring innen skikjøring.

Studieinformasjon

Heltid – Bø

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus