Bachelor i ingeniørfag – Byggdesign – Y-veien

Har du relevant fagbrev og yrkesfaglig bakgrunn kan du bli ingeniør i byggdesign. Vi gir deg kompetanse til å være med på å forme omgivelsene dine. Lær å konstruere bygg som tåler all slags vær og bruker lite energi.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Hva er A-veien og Y-veien?

Y-veien er ingeniørstudier for deg med yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev. Har du generell studiekompetanse søker du bachelor i byggdesign a-veien.

Y-veien er et faglig og pedagogisk opplegg som bygger på din yrkesfaglige bakgrunn. Som ferdig utdannet fagarbeider sitter du med solid erfaring og kunnskaper som trengs i et fagområde hittil dominert av teoretikere. Med y-veien trenger du ikke å ta ekstra fag, sommerkurs eller tilsvarende. Fagene du mangler er bygget inn i studiet, samtidig som vi har fjernet det du allerede har lært gjennom din yrkesfaglige utdanning.

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, kan vi hjelpe deg med disse tilbudene:

På Universitetet i Sørøst-Norge har vi Y-vei på alle våre ingeniørutdanninger i Porsgrunn.

Hvorfor byggdesign?

Så lenge det har vært mennesker på jorden, har de bygget et eller annet. Du tenker kanskje ikke over det til daglig, men vi er omgitt av bygninger. Husene vi bor i, bygget du kanskje skal studere i, kontorbygg, kjøpesentre, parkeringshus eller treningssentre. Dette studiet gir deg kunnskapen du trenger for å kunne planlegge, designe og prosjektere alle slags byggverk. Siden bygninger bruker mye energi, er de også en del av klimaløsningen. Hørt om smarte bygg? Det lærer du mer om på studiet i byggdesign. På studiet lærer du også om hvilke muligheter som finnes i materialer som stål, tre og betong, og hvordan de kan utnyttes i bygg på best mulig måte.

Underveis i studiet får du muligheten til å vise frem det du kan, sammen med andre ingeniørstudenter på studentmessen USNexpo.

Hva slags jobb får du?

Som byggingeniør er mulighetene mange, og du kan jobbe både nasjonalt og internasjonalt. Du kan jobbe som rådgivende ingeniør, prosjektleder, anleggsleder, planlegger og kontrollingeniør. Hele eiendomssektoren blir boltreplassen din, og du kan være med på skape et grønnere samfunn, med smarte løsninger, som krever mindre energi.

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har god og nær kontakt med næringsliv i regionen, bl.a. med forelesere fra næringslivet som sikrer at undervisningen du får er relevant for deres behov. Det gjennomføres også bedriftsbesøk til bedrifter i nærområdet.

I tredje studieår tar du din bacheloroppgave og jobber med en problemstilling lik de du vil møte som ingeniør ute i arbeidslivet. Oppgaven gjør du som regel i samarbeid med en aktuell bedrift som studiet har tett kontakt med.

Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. I tillegg er det flere av våre kontakter som tilbyr sommerjobber til studenter.

Dette lærer du på byggdesign

Få kompetanse i å designe og planlegge bygg, og beregne bæresystemer. Du lærer om byggematerialer, energibehov og prosjektledelse, og å bruke moderne programvare for tegning og 3D-modellering.

Studiet har særlig fokus på utforming av bygg, med vekt på konstruksjon, design, energi og ledelse.

Som byggingeniør skal du ha kompetanse for å kunne delta i planlegging, prosjektering og bygging av alt vi ser i samfunnet. Studiet legger vekt på utforming/design og materialbruk i bygg og konstruksjoner i stål, tre og betong.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Bachelor i ingeniørfag - Byggdesign i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Vil du fortsette studiene? Etter bachelorgrad i byggdesign er du kvalifisert for masterstudier i både inn- og utland.

Organisering

Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.

Opptakskrav

Relevant fagbrev som bygger på relevant toårig yrkesfaglig utdanning. Her finner du en oversikt over hvilke fagbrev som er relevante for dette studiet.
Mer om opptakskrav og poengberegning for y-veien.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Porsgrunn

Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus