Bachelor i ingeniørfag – Elektro-automasjon og robotikk

Bachelor i ingeniørfag – Elektro-automasjon og robotikk

Bli en allsidig ingeniør med kunnskaper innen elkraft, automatisering og robotikk. Vær med på å forme en bærekraftig utvikling av samfunnet og fremtidens industri.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2020
Studiepoeng
180
Oppstart
Høst 2020

Hvorfor elektro-automasjon og robotikk?

Har du opplevd å bygge noe komplisert, der mange deler må virke sammen, og så se at det faktisk fungerer som du håpet?

På elektro-automasjon og robotikk blir du en ingeniør som skaper noe som er viktig for det virkelige liv - ikke bare i teorien. Du lærer å bygge opp et helt system, og spenningen ligger nettopp i å se det ferdige resultatet. Den følelsen du får når alt virker som det skal, er magisk.

Studiet er spesielt, fordi du får kombinasjonen av elkraft og automatisering.

Du blir en allsidig ingeniør som det er behov for i all type industri og næringsliv.

Vi er kjent for å gi en variert undervisning, som er praktisk lagt opp med flotte laboratorier til din disposisjon. Det bidrar til gode forhold for læring og et godt studentmiljø.

Studenter på elektro-automasjon og robotikk er svært fornøyd med studiet.  De har stemt det frem som topp tre ingeniør-studium i hele landet gjennom studiebarometeret.no

Underveis i studiet får du muligheten til å vise frem det du kan, sammen med andre ingeniørstudenter på studentmessen USNexpo.

Hva slags jobb får du?

Etter eksamen venter gode jobber.  De finner du innen utvikling, prosjektering, styring og drift i moderne industribedrifter. Du kan også jobbe om bord på skip og offshore, med ansvar for installasjon, vedlikehold og oppgradering av teknisk utstyr.

Felles for stillingene, enten de er på land eller vann, er at du stadig vil møte nye utfordringer, slik at jobben din blir variert og meningsfull.

Studiet gir deg grunnlag for å bli installatør, sakkyndig driftsleder eller automatiseringsleder etter relevant praksis. Mange av studentene våre har fått jobb som de går rett inn i når de avslutter studiene.

Kontakt med arbeidslivet

I løpet av studiet besøker vi bedrifter innen fagområdene elektro og automasjon – både typisk landbasert virksomhet og bedrifter som har sin virksomhet innen maritim næring og olje- og gassnæringen. Vi inviterer eksperter fra industrien som gjesteforelesere på utvalgte emner og i siste semester velger mange å gjøre hovedprosjektet sitt i samarbeid med en bedrift.

Er du kvalifisert kan du også ta siste året over 2 år og jobbe 50% ute i en bedrift og få relevant yrkeserfaring. Les mer om næringsbachelor her.

Dette lærer du på elektro-automasjon og robotikk

Vi retter oss både mot industrianlegg, maritime anlegg og bygningsautomasjon. På denne ingeniørutdanningen lærer du å utvikle, drifte og kontrollere elektro-automasjonsanlegg. Det foregår gjerne som teamarbeid med god kombinasjon av teori og praktisk laboratoriearbeid. Studiet er svært allsidig og har fokus på fagområdene:

  • Elkraft
  • Elektronikk
  • Automasjon
  • Datatyring

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i ingeniørfag – elektro-automasjon og robotikk i utlandetÅ studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Mangler du fordypning i matematikk og fysikk?

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, kan vi hjelpe deg med disse tilbudene:

Videre utdanning

Etter fullført bachelor i ingeniørfag innen Elektro-automasjon og robotikk kan du fortsette med mastergradsstudier (to år) i inn- og utland.

Studiet gir mulighet til å begynne på Master i maritim ledelse, Master i mikro- og nanosystemteknologi, Master i elkraftteknikk og Master i Industriell IT og Automasjon ved USN. I tillegg har flere av våre tidligere studenter studert til master ved NTNU i Trondheim.

Opptakskrav

For å kvalifisere må du ha en av følgende:

- Generell studiekompetanse og R1 (eller Matematikk S1 og S2), R2 og Fysikk 1

- Nyere godkjent toårig fagskole i tekniske fag som gir generell studiekompetanse, samt kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og R2 og Fysikk 1.

- Bestått ettårig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning

- Bestått toårig teknisk fagskole (rammeplan fra 1998/99 eller tidligere ordninger)

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Heltid – Vestfold

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 30
  • Søkekode: 222 017
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student