Vis studievalg
Bachelor i ingeniørfag – Elkraftteknikk – Y-veien

Har du relevant fagbrev og yrkesfaglig bakgrunn kan du bli ingeniør i elkraftteknikk. Som elkraftingeniør er du med på å forsyne samfunnet med elektrisk energi.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hva er A-veien og Y-veien?

Y-veien er ingeniørstudier for deg med yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev. Har du generell studiekompetanse søker du bachelor i elkraftteknikk a-veien.

Y-veien er et faglig og pedagogisk opplegg som bygger på din yrkesfaglig bakgrunn. Som ferdig utdannet fagarbeider sitter du med solid erfaring og kunnskaper som trengs i et fagområde hittil dominert av teoretikere. Med y-veien trenger du ikke å ta ekstra fag, sommerkurs eller tilsvarende. Fagene du mangler er bygget inn i studiet, samtidig som vi har fjernet det du allerede har lært gjennom din yrkesfaglige utdanning.

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, kan vi hjelpe deg med disse tilbudene:

På Høgskolen i Sørøst-Norge har vi Y-vei på alle våre ingeniørutdanninger i Porsgrunn.

Hvorfor Elkraftteknikk?

Hvordan unngår vi energitap under transport av energi? Synes du forsøk og eksperimenter i laboratoriet er spennende? Elkraft-studiet gir deg mulighet til å utforske faget gjennom spennende prosjekter med eksterne bedrifter.

Hva slags jobb får du?

Arbeidsmarkedet for elkraftingeniører er stabilt og attraktivt. Når du er ferdig med studiene har du mulighet til å jobbe med salg- og konsulentvirksomhet, prosjektering, og drift og vedlikehold av elektriske anlegg i både privat og offentlig sektor. Du er kvalifisert til å jobbe med energi- og kraftproduksjon, og har muligheter både offshore og landbasert.

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har god og nær kontakt med næringsliv i regionen, bl.a. med dyktige forelesere fra næringslivet. Det gjennomføres bedriftsbesøk til bedrifter i nærområdet.  Prosjektoppgaver og bacheloroppgaver fås fra aktuelle firma som studiet har tett kontakt med. Dette sikrer at du som student hele tiden får undervisning som er relevant for næringslivets behov.

Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. I tillegg er det flere av våre kontakter som tilbyr sommerjobber til studenter.

Dette lærer du på Elkraftteknikk

Elektrisitet er ryggraden i vårt høyteknologiske samfunn, og på elkraftingeniør-studiet får du nyttig kompetanse innen et bredt og allsidig felt. Du lærer blandt annet om:

• Fornybar energi
  • Vannkraft
  • Elektriske maskiner
  • Lavspenning og høyspenning
  • El-sikkerhet
  • Elektrisitetsforsyning

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Bachelor i ingeniørfag - Elkraftteknikk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høgskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre utdanningsmuligheter

Etter endt bachelorstudium har du mulighet for å gå videre på en av våre to masterutdanninger Electrical Power Engineering eller Industrial IT and Automation, eller andre masterstudier i inn- og utland.

Organisering

Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.

Opptakskrav

Relevant fagbrev som bygger på relevant toårig yrkesfaglig utdanning. Her finner du en oversikt over hvilke fagbrev som er relevante for dette studiet.
Mer om opptakskrav og poengberegning for y-veien.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Porsgrunn

Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus