Bachelor i ingeniørfag – Elkraftteknikk

Bachelor i ingeniørfag – Elkraftteknikk

Er du nysgjerrig på magnetiske felt og elektriske komponenter? Lurer du på hvordan man får strøm fra fossefall? Bli elkraftingeniør og vær med å forsyne samfunnet med elektrisk energi.

Søk opptak nå
Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2018
Studiepoeng
180
Oppstart
Høst 2018

Y-veien til elkraftteknikk

Du som har har yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev kan søke bachelor i ingeniørfag  – Elkraftteknikk – Y-veien.

Hvorfor Elkraftteknikk?

Hvordan unngår vi energitap under transport av energi? Synes du forsøk og eksperimenter i laboratoriet er morsomt? Elkraft-studiet gir deg mulighet til å utforske faget gjennom spennende prosjekter med eksterne bedrifter.

Hva slags jobb får du?

Arbeidsmarkedet for elkraftingeniører er stabilt og attraktivt. Når du er ferdig med studiene har du mulighet til å jobbe med salg- og konsulentvirksomhet, prosjektering, og drift og vedlikehold av elektriske anlegg i både privat og offentlig sektor. Du er kvalifisert til å jobbe med energi- og kraftproduksjon, og har muligheter både offshore og landbasert.

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har god og nær kontakt med næringsliv i regionen, bl.a. med dyktige forelesere fra næringslivet. Studentene er på flere bedriftsbesøk i nærområdet.  Prosjektoppgaver og bacheloroppgaver fås fra aktuelle firma som studiet har tett kontakt med. Dette sikrer at du som student hele tiden får undervisning som er relevant for næringslivets behov.

Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. Flere av våre kontakter tilbyr sommerjobber til studenter.

Dette lærer du på Elkraftteknikk

Elektrisitet er ryggraden i vårt høyteknologiske samfunn, og på elkraftingeniør-studiet får du nyttig kompetanse innen et bredt og allsidig felt. Du lærer blandt annet om:

 • Fornybar energi
 • Vannkraft
 • Elektriske maskiner
 • Lavspenning og høyspenning
 • El-sikkerhet
 • Elektrisitetsforsyning

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Bachelor i ingeniørfag - Elkraftteknikk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Etter endt bachelorstudium har du mulighet for å gå videre på en av våre to masterutdanninger Electrical Power Engineering eller Industrial IT and Automation, eller andre masterstudier i inn- og utland.

Organisering

Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, se her:

Opptakskrav

For å kvalifisere må du ha en av følgende:

- Generell studiekompetanse og R1 (eller Matematikk S1 og S2), R2 og Fysikk 1

- Nyere godkjent toårig fagskole i tekniske fag som gir generell studiekompetanse, samt kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og R2 og Fysikk 1.

- Bestått ettårig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning

- Bestått toårig teknisk fagskole (rammeplan fra 1998/99 eller tidligere ordninger)

 

Studieinformasjon


Heltid – Porsgrunn

 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Antall semester: 6
 • Antall studieplasser 15
 • Søkekode: 222 006
 • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
Studentenes A-B-C
STUDENTENES ABC
Det du trenger å vite som ny student