Bachelor i ingeniørfag – Elkraftteknikk

Bachelor i ingeniørfag – Elkraftteknikk

Er du nysgjerrig på magnetiske felt og elektriske komponenter? Lurer du på hvordan man får strøm fra fossefall? Bli elkraftingeniør og vær med å forsyne samfunnet med elektrisk energi.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2020
Studiepoeng
180
Oppstart
Høst 2020

Y-veien til elkraftteknikk

Du som har har yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev kan søke bachelor i ingeniørfag  – Elkraftteknikk – Y-veien.

Hvorfor Elkraftteknikk?

Uten elektrisitet stopper samfunnet. Så enkelt er det. Samtidig blir kraftproduksjonen grønnere. Solenergi blir stadig rimeligere å ta i bruk, og mange produserer nå strøm selv hjemme. Selve transporten av energien skal også bli mer effektiv. Det er utfordrende, for hvordan unngår vi energitap under transport av energi?

Studiet i elkraftteknikk gir deg muligheten til å være med på å forme morgendagens Norge. Du får utforske faget gjennom spennende prosjekter med ledende bedrifter, og du kan prøve deg frem i laboratoriene våre med forsøk og eksperimenter.

Elektronikk-klubben er et tilbud flere studenter benytter seg av. Her kan du se noen av dem fortelle om elektronikk-klubben og hva de gjør. 

Underveis i studiet får du muligheten til å vise frem det du kan, sammen med andre ingeniørstudenter på studentmessen USNexpo.

 

 

Hva slags jobb får du?

Arbeidsmarkedet for elkraftingeniører er stabilt og attraktivt.

Du kan jobbe med kraftproduksjon og -forsyning både offshore og på land.

Du har muligheten til å jobbe med salg og konsulentvirksomhet, med prosjektering, eller med drift og vedlikehold av elektriske anlegg både hos private bedrifter, eller i offentlig sektor som stat og kommuner.

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har god og nær kontakt med næringsliv i regionen, bl.a. med dyktige forelesere fra næringslivet. Studentene er på flere bedriftsbesøk i nærområdet.  Prosjektoppgaver og bacheloroppgaver fås fra aktuelle firma som studiet har tett kontakt med. Dette sikrer at du som student hele tiden får undervisning som er relevant for næringslivets behov.

Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. Flere av våre kontakter tilbyr sommerjobber til studenter.

Dette lærer du på Elkraftteknikk

Elektrisitet er ryggraden i vårt høyteknologiske samfunn, og på elkraftingeniør-studiet får du nyttig kompetanse innen et bredt og allsidig felt. Du lærer blant annet om:

 • Fornybar energi
 • Vannkraft
 • Elektriske maskiner
 • Lavspenning og høyspenning
 • El-sikkerhet
 • Elektrisitetsforsyning

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Bachelor i ingeniørfag - Elkraftteknikk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Etter endt bachelorstudium har du mulighet for å gå videre på en av våre to masterutdanninger Electrical Power Engineering eller Industrial IT and Automation, eller andre masterstudier i inn- og utland.

Organisering

Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, se her:

Opptakskrav

For å kvalifisere må du ha en av følgende:

- Generell studiekompetanse og R1 (eller Matematikk S1 og S2), R2 og Fysikk 1

- Nyere godkjent toårig fagskole i tekniske fag som gir generell studiekompetanse, samt kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og R2 og Fysikk 1.

- Bestått ettårig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning

- Bestått toårig teknisk fagskole (rammeplan fra 1998/99 eller tidligere ordninger)

 

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Heltid – Porsgrunn

 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Antall semester: 6
 • Antall studieplasser 15
 • Søkekode: 222 006
 • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student