Amanuel bruker alt han lærte fra studiet

Amanuel K. Tedla sittende foran to datamaskiner
FORNØYD EKS-STUDENT: Amanuel K. Tedla jobber som webutvikler og konsulent, og har fått bruk for omtrent alt han lærte som student ved Universitetet i Sørøst-Norge.

I jobben som webutvikler og konsulent bruker Amanuel K. Tedla omtrent alt han lærte som student ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Hvorfor valgte du å jobbe som webutvikler?

– Planen var egentlig å utdanne meg til byggingeniør da jeg kom til universitetet i 2014. Jeg hadde bakgrunn som teknisk tegner. Men jeg ombestemte meg etter at jeg fikk et innblikk i alle datavitenskapslaboratoriene ved USN og forsto fremtiden som ligger i å jobbe med programmering. I dag trenger omtrent alt et program eller en programvare. Dessuten har jeg alltid likt utfordringer. I denne jobben får jeg hver dag være med på å løse utfordringer.

Hva går jobben din ut på?

– Jeg jobber som webutvikler, som inkluderer mye ansvar. For eksisterende nettsider er hovedansvaret mitt brukerstøtte, det vil si jeg fikser feil, legger til nye funksjoner, oppdaterer programvare og mye mer. For nye sider er det hovedsakelig koding og databaser det går i.

Kan du beskrive en typisk arbeidsdag?

– Arbeidsdagene varierer avhengig av prosjektene jeg jobber med. Hvis jeg jobber med brukerstøtte, er det mye retting av feil på ulike nettsteder som krever mye feilsøking og testing, og selvfølgelig diskusjoner med kolleger. I nye prosjekter blir det møter i tillegg til design- og programmeringsarbeid.

Hva er det beste med jobben din?

– Friheten til selv å planlegge arbeidsdagene er det beste med jobben min. I tillegg har jeg ledere og kolleger som har tro på meg og støtter meg, og sammen utvikler vi oss. Jeg trives godt på jobben.

Hvordan opplevde du studietiden?

– Jeg hadde en fin studietid ved USN. Mye moro og mye å gjøre! Selv om studiet var hardt og tidkrevende, lærte vi å jobbe systematisk. Det aller beste var å få de beste vennene noensinne.

Hvordan var koblingen mot arbeidslivet under studiet?

– Forbindelsen med arbeidslivet var bra, men jeg tror mye kan gjøres på dette området. Vi hadde karrieredag en gang i året, som var fantastisk, men ikke nok for studenter som aldri har jobbet før eller ikke har referanser på CVen sin. Jeg tror obligatoriske internshipprogrammer kan koble studentene mer til arbeidslivet og gjøre dem mer attraktive på intervjuer.

Hvordan gikk du frem for å få jobb etter studiene?

– I siste semester la jeg en plan om å søke fem, seks jobber i uka fra januar. Jeg har  søkt mange jobber gjennom finn.no og gikk til mange intervjuer. Jobben min nå fikk jeg ved å søke på stillingen gjennom finn.no.

Hvilken nytte har du av studiet i den jobben du har nå?

– Nesten alt! Jeg bruker det meste jeg har lært innen programmeringsspråk, prosjektarbeid, teamarbeid, programvareutvikling, databasedesign, IKT-verktøy og mye mer.

Amanuel K. Tedla

Alder: 33

Kommer fra: Eritrea

Bosted: Kristiansand

Studiet du tok: Bachelor i ingeniørfag – Informatikk og automatisering

Når studerte du: 2014-2015 (forkurs) og 2015-2018 (ingeniørfag)

Jobber som: Webutvikler og konsulent

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus