Bachelor i ingeniørfag – Maskinteknisk design

Næringsutviklingen skaper ubegrensede behov for kreative og nyskapende maskiningeniører. Bli med på å utforme tekniske løsninger for et bedre samfunn.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Y-veien til maskinteknisk design

Du som har yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev kan søke bachelor i ingeniørfag  – Maskinteknisk design – Y-veien.

VIDEO: Therese jobber ved Glencore Nikkelverk i Kristiansand, bakgrunnen hennes er bachelor fra Maskinteknisk Design.

Hvorfor maskinteknisk design?

Lurer du noen ganger på hvilke mekanismer som settes i gang når en bilmotor starter, eller hvordan det beste snowboard designes? Med kompetanse i maskinteknisk design får du forståelse av disse innretningene, men du vil også kunne være med på å bygge nye maskiner som vil effektivisere industrien og hjelpe mennesker til å skape et bærekraftig samfunn.

Maskiningeniør er en av bærebjelkene i industrien og samfunnet. Maskinteknisk design er en svært allsidig ingeniørutdanning med stor anvendelighet innenfor mange virksomheter.

Mål med studieprogrammet maskinteknisk design er å utdanne ansvarsfulle og miljøbevisste ingeniører som kan bidra til kontroll og analyse av eksisterende løsninger og være med på å utvikle nye tekniske løsninger og gode produkter. I dette studiet lærer du profesjonelle arbeidsmetoder. Du lærer bruk av moderne dataprogrammer for å beregne og å simulere mekaniske prosesser og for å utforske mulighetene ved industriell design gjennom spennende eksperimenter.

Gjennom interessante oppgaver i nært samarbeid med regional industri får du også mulighet til å utvikle deg innen nytenkning og innovasjon.

Hva slags jobb får du?

Som maskiningeniør har du rett og slett mulighet for å jobbe i alle bransjer. Mekaniske komponenter finnes overalt: i biler, båter, oljeplattformer, bruer, flyplasser men også i telefoner, klokker, barnevogner osv. Du kan være med å designe slike komponenter.

Det er klart at industrien trenger maskiningeniører, og de fleste av studentene fra maskinteknisk design får jobb før de er ferdige med studiet. Maskinteknisk design er en anvendelig utdanning, som passer mange virksomheter. For eksempel arbeid med utvikling og testing av nye produkter, industriell design, teknisk salg, innkjøp, drift og vedlikehold, sikkerhetsanalyse, konsulentvirksomhet både i offentlige etater, industri og næringsliv.

Kontakt med arbeidslivet

Fagfolk med god erfaring fra næringslivet er gjesteforelesere i mange av fagene. Dette samarbeidet sikrer deg som student å få undervisning som er relevant for arbeidsmarkedet. Det gjennomføres bedriftsbesøk til aktuelle bedrifter i nærområdet.  Prosjektoppgaver og bacheloroppgaver fås fra aktuelle firma som studiet har tett kontakt med.

Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. I tillegg er det flere av våre kontakter som tilbyr sommerjobber til studenter.

Dette lærer du på maskinteknisk design

De tre første semestrene er fokusert på å bygge grunnleggende kompetanse for maskiningeniører. Da får du fag som teknisk tegning med 3D modellering, styrkeberegning, maskindeler og materialteknikk.

Senere i studiet får du velge mellom spesialiseringsfag etter egne interesser og karriereønsker, f.eks. konstruksjonsteknikk eller prosessteknikk. Da kan du for eksempel velge å lære avanserte beregningsmetoder (Finite Element Method Analyse), Konstruksjon av rør og struktur - industriell design, jernbaneteknikk, entreprenørskap osv.

Mot slutten av studiet får du jobbe med et større prosjekt utført i samarbeid med lokal industri. Dette prosjektet gir deg trening i samarbeid og prosjektledelse (se et eksempel i denne videoen).

Som ingeniørstudent kan du også delta på USNexpo:

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Bachelor i ingeniørfag - Maskinteknisk design i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Som ferdig utdannet bachelor kan du søke opptak til masterstudiene Energy and Environmental Technology eller Process Technology ved Universitetet i Sørøst-Norge, eller masterstudier i teknologi ved andre høyskoler og universiteter i inn- og utland.

Organisering

Undervisningen i maskinteknisk design varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.

Har du generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk, se her:

For å kvalifisere må du ha en av følgende:

- Generell studiekompetanse og R1 (eller Matematikk S1 og S2), R2 og Fysikk 1

- Nyere godkjent toårig fagskole i tekniske fag som gir generell studiekompetanse, samt kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og R2 og Fysikk 1.

- Bestått ettårig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning

- Bestått toårig teknisk fagskole (rammeplan fra 1998/99 eller tidligere ordninger)

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Porsgrunn

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 824
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus