Vis studievalg
Bachelor i ingeniørfag – Plan og infrastruktur

Hvordan får vi vann i kranen, og hvilke fysiske og miljømessige hensyn må tas i byggplanlegging? Ingeniører i plan og infrastruktur binder samfunnet sammen.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Y-veien til plan og infrastruktur

Du som har har yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev kan søke bachelor i ingeniørfag  – Plan og infrastruktur – Y-veien.

Hvorfor plan- og infrastruktur?

Veier, jernbane, vannforsyning og arealdisponering er grunnleggende for utviklingen av samfunnet. Som byggingeniør kan du være med på å planlegge, prosjektere og bygge fremtidens samfunn.

Hva slags jobb får du?

Jobbmulighetene for byggingeniører er mange og arbeidsoppgavene varierte. Etter ingeniørstudiet i Plan og infrastruktur kan du jobbe med vei- og jernbanebygging, vann- og avløpsanlegg samt arealplanlegging, i både offentlig og privat sektor, i inn- og utland. Alle steder trenger man byggingeniører.

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har god og nær kontakt med næringsliv i regionen, bl.a. med forelesere fra næringslivet. Det gjennomføres bedriftsbesøk til bedrifter i nærområdet.  Prosjektoppgaver og bacheloroppgaver fås fra aktuelle firma som studiet har tett kontakt med.

Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra aktuelle bedrifter. I tillegg er det flere av våre kontakter som tilbyr sommerjobber til studenter.

Dette lærer du på Plan- og infrastruktur

Du får en bred innføring i ulike temaer innen bygg- og anleggssektoren med fokus på arealplanlegging, infrastrukturanlegg og samferdsel.

Viktige temaer i studiet er prosjektering og dimensjonering av infrastrukturanlegg som vei, jernbane og VA-anlegg, samt arealplanlegging og prosjektadministrasjon.

Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledning og øvinger til prosjektarbeid, bruk av moderne programvare, laboratoriearbeid og selvstudium.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Bachelor i ingeniørfag - Plan og infrastruktur i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre utdanningsmuligheter

Vil du fortsette å utforske plan- og infrastruktur? Studiet kvalifiserer for masterstudier i inn- og utland. Fortsett gjerne her på Høgskolen i Sørøst-Norge – vi har masterstudiene Energy and Environmental Technology og Process Technology.

Organisering

Undervisningen varierer mellom teori og praksis – fra forelesninger, veiledninger og øvinger til prosjektarbeid, lab-arbeid og selvstudium.

Har du generell studiekompetanse, men mangler matematikk / fysikk, se her:

For å kvalifisere må du ha en av følgende:

- Generell studiekompetanse og R1 (eller Matematikk S1 og S2), R2 og Fysikk 1

- Nyere godkjent toårig fagskole i tekniske fag som gir generell studiekompetanse, samt kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og R2 og Fysikk 1.

- Bestått ettårig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning

- Bestått toårig teknisk fagskole (rammeplan fra 1998/99 eller tidligere ordninger)

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Porsgrunn

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 10
  • Søkekode: 222 033
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus