Bachelor i IT og informasjonssystemer

Næringslivet og offentlig sektor har stort behov for deg med kompetanse om programmering, webløsninger, informasjonssystemer og IT-forvaltning generelt. Denne bacheloren vil åpne mange karriereveier for deg.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Hvorfor velge bachelor i IT og informasjonssystemer?

Digitalisering påvirker oss daglig både sosialt, på skole og i arbeidslivet. Den stadig raskere teknologiutviklingen vil gjøre IT-kompetansen din sterkt etterspurt i årene fremover.

Arbeidsmarkedet trenger nemlig deg som kan være med å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy.

Bachelor i IT og informasjonssystemer gir deg solide ferdigheter innen program- og systemutvikling, webbaserte løsninger, brukerstøtte og IT-forvaltning generelt.

Hva slags jobb får du?

Studiet gjør deg godt kvalifisert til å jobbe med program- og systemutvikling, brukerstøtte og opplæring.

Med din kompetanse er mulighetene mange for spennende IT-stillinger både i det private næringsliv og i offentlig forvaltning. En annen mulighet er å starte egen bedrift.

Nærhet til arbeidslivet

Som IT-student vil du gjennomføre en bacheloroppgave i tett kontakt med en oppdragsgiver fra offentlig eller privat virksomhet. Våre forelesere har kontakt med private og offentlige virksomheter utenfor universitetet og utvikler tidvis løsninger for dem. Erfaringer fra slike praktiske utviklingsoppdrag brukes i undervisningssammenheng.

Dette lærer du på bachelor i IT og informasjonssystemer

Studiet gir et godt fundament innenfor teknologi, med vekt på programmering, systemutvikling og database. Dette kombineres med kunnskap og praktiske ferdigheter om hvordan teknologien brukes i bedrifter og virksomheter. Denne tilnærmingen gir studenter som er ettertraktet i arbeidsmarkedet og godt rustet for videre studier på masternivå.

Studiet er forskningsbasert, og dette innebærer at det legges vekt på å formidle oppdatert kunnskap innenfor et felt som endres kontinuerlig.

Du lærer om informasjonsteknologi i sin fulle bredde og kompleksitet, samt virksomheters behov for informasjonssystemer. Målet er at du skal kunne utføre de fleste drift-, utviklings, opplærings- og IT-lederoppgaver i en virksomhet.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i IT og informasjonssystemer i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Med en bachelor i IT og informasjonssystemer kvalifiserer du for masterstudium ved norske eller utenlandske institusjoner.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Velg campus

Heltid – Ringerike

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 50
  • Søkekode: 222 395
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus