Bachelor i IT og informasjonssystemer

Bachelor i IT og informasjonssystemer

Bachelor i IT og informasjonssystemer gir deg en solid og etterspurt kompetanse innen program- og systemutvikling, drift, brukerstøtte og opplæring.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2019
Studiepoeng
180
Oppstart
Høst 2019

Hvorfor IT og informasjonssystemer?

Systemer og teknisk infrastruktur er en viktig del av alle bedrifters hverdag. Næringslivet og offentlig sektor har stort behov for medarbeidere med kompetanse innenfor program- og systemutvikling, webbaserte løsninger og IT-forvaltning generelt. Studiet i IT og informasjonssystemer imøtekommer denne etterspørselen.

De siste årene har det vært en mangel på faglig kompetanse på dette området. Selv om du ikke har en bachelorgrad før om tre år, mener de fleste at det vil bli stor etterspørsel etter personer med kompetanse innenfor IT på arbeidsmarkedet også i tiden fremover.

Hva slags jobb får du?

Studiet gjør deg kvalifisert for å jobbe med program- og systemutvikling, drift, brukerstøtte og opplæring. Med en bachelorgrad i IT og informasjonssystemer er du godt kvalifisert for spennende IT-stillinger både i det private næringsliv og i offentlig forvaltning.

Nærhet til arbeidslivet

Som IT-student vil du gjennomføre en bacheloroppgave i tett kontakt med en oppdragsgiver fra offentlig eller privat virksomhet. Våre forelesere har kontakt med private og offentlige virksomheter utenfor universitetet og utvikler tidvis løsninger for dem. Erfaringer fra slike praktiske utviklingsoppdrag brukes i undervisningssammenheng.

Dette lærer du på bachelor i IT og informasjonssystemer

Studiet gir et godt fundament innenfor teknologi, med vekt på programmering, systemutvikling og database. Dette kombineres med kunnskap og praktiske ferdigheter om hvordan teknologien brukes i bedrifter og virksomheter. Denne tilnærmingen gir studenter som er ettertraktet i arbeidsmarkedet og godt rustet for videre studier på masternivå.

Studiet er forskningsbasert, og dette innebærer at det legges vekt på å formidle oppdatert kunnskap innenfor et felt som endres kontinuerlig.

Du lærer om informasjonsteknologi i sin fulle bredde og kompleksitet, samt virksomheters behov for informasjonssystemer. Målet er at du skal kunne utføre de fleste drift-, utviklings, opplærings- og IT-lederoppgaver i en virksomhet.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i IT og informasjonssystemer i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Med en bachelor i IT og informasjonssystemer kvalifiserer du for masterstudium ved norske eller utenlandske institusjoner.

Opptakskrav

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Velg campus

Heltid – Vestfold

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 45
  • Søkekode: 222 453
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student