Vis studievalg
Master i systems engineering – Deltid

Møt morgendagens utfordringer med en master i Systems Engineering. Dette er studiet er skreddersydd for deg som allerede er ingeniør og vil ta en masterutdanning ved siden av jobb.

Studienivå
31.08.2017
Studiepoeng
Høst 2017

Hvorfor Systems Engineering?

Systems Engineering er en anerkjent metode for utvikling av systemer i blant annet bilindustrien og oljebransjen, innen databehandling, nettverk, kommunikasjon, forskning og utvikling. Med masterutdanning i Systems Engineering vil du være kvalifisert for å delta i og lede utviklingen av store komplekse produkter og systemer som krever at mange fagområder er involvert.

Masterstudiet i Systems Engineering er en enestående ingeniørutdanning i Norge, blant annet gjennom det tette og forpliktende samarbeidet med internasjonale og toneangivende bedrifter i Norge. Mastergradstilbudet er en del av kunnskapsprosjektet til Norwegian Center of Expertise in Systems Engineering (NCE-SE). Det er også en av teknologipilotene til NHO. Ser vi på den industrien vi har på Kongsberg, er det nok ingen tilfeldighet at vi er valgt ut til å gjennomføre pilotprosjektet.

Er du nettopp ferdig med bachelorstudiet og ikke har en egen jobb kan du ta master i Systems Engineering som et fireårig-heltidsstudie. Du vil da bli midlertidig ansatt i en lønnet deltidsstilling i en bedrift, parallelt med studiene. Det går også an å ta Systems Engineering som enkeltkurs

Dette lærer du på masteren i Systems Engineering

Systems Engineering er en tverrfaglig mastergrad med fokus på hvordan designe og lede komplekse ingeniør systemer gjennom produktets livssyklus. Systems Engineering er det ultimate verktøy for rask overføring av kunnskap til konkurransedyktige produkter og tjenester.

Masterprogrammet består av Systems Engineerings fag og dybdefag. Det område du velger å spesialisere deg innenfor er avhengig av hvilken faglig bakgrunn du ha, hvilken jobb du har i dag, hva arbeidsgiver trenger og hvilke jobber du har lyst til å ha i fremtiden.

Du kan velge mellom fordypning i følgende fagområdene Systems Engineering, Subsea Engineering, Embedded Systems, Business and Management, Industrial Domain og Product Development. Andre fordypninger ved andre høgskoler eller universiteter er også et alternativ for våre studenter.

Hvordan er studiene lagt opp?

Dette studiet er beregnet på deg som allerede har jobb, og ønsker å ta en masterutdanning mens du jobber.
Du bestemmer selv tempoet i studiet. Hvilken avtale du har med din egen arbeidsgiver om undervisning, lesing og jobbe med oppgaver, legger ikke vi oss opp i. Så lenge du deltar i undervisningen og leverer det du skal til rett tid er det tilstrekkelig.

All undervisning er lagt opp som samlinger med intensiv undervisning. Systems Engineerings fagene er lagt opp med en ukes intensivundervisning, etterfulgt av 10 ukers jobbing med en prosjektoppgave. Utover samlingene må det påregnes tid til arbeid med prosjektoppgaver.

Masteravhandlingen vil knyttes til utviklingsprosjekter i bedriften der du jobber. Det er avsatt minst et halvt år i planen til å jobbe med denne oppgaven.

Deltids studiet består av 90 studie poeng totalt. Dette er satt sammen av fire obligatoriske fag, 4 valgfag og master oppgave.

Hvert kurskoster 25000,- NOK. Dette inkluderer:

• Registrering og oppgaveveiledning
  • Lærebøker
  • Eksamenskostnader
  • Kaffe- og lunsjpauser

Ønsker du å ta en modul uten eksamen koster det 20000,- per kurs. Dette inkluderer alt med unntak av oppgaveveiledning og eksamenskostnader. Husk - for å oppnå studiepoeng må man levere og bestå hjemmeeksamen.

• Bachelorgrad i ingeniørfag med snitt på C eller bedre.
  • Minst 2 års relevant arbeids erfaring

Legg ved karakterutskrift og relevante attester for din søknad til studiet. For å bli tatt opp til deltidsstudiet sender du søknad via EVU søknadsweb.

Studieinformasjon

Deltid – Kongsberg

• Undervisningsspråk: Engelsk
  • Antall semester: 8
  • Kostnader kr 25 000,- pr kurs inkl. veiledning, eksamensavgift, bøker og lunsj. (kr 20 000,- sit-in-kurs uten eksamen)
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus