Årsstudium i kunst og håndverk

Årsstudium i kunst og håndverk

Hvordan kan en leirklump bli til et kunstverk, og et tøystykke til en kreasjon? Her får du utviklet dine evner innen problemløsning og originalitet.

Studienivå
Årsstudium
Søknadsfrist
15.04.2019
Studiepoeng
60
Oppstart
Høst 2019

Hvorfor Kunst og håndverk?

Liker du å arbeide kreativt, og vil inspirere barn og unge til det samme? Lurer du på hvordan det er å undervise i kunst og håndverk i grunnskolen? Få et innblikk i lærerrollen og eksperimenter med ditt eget uttrykk!

Ferdigheter i farge, form og komposisjon har gitt oss fantasifulle malerier, uttrykksfulle klær, spennende arkitektur og nyskapende møbler – rett og slett en rikere kultur! Er du nysgjerrig på europeisk kunst, arkitektur, håndverk og design? Her lærer du om spennende stilperioder fra antikken til vår tid, og blir kjent med ulike teknikker, redskaper og materialer.

Her får du et innblikk i hvordan det er å studere estetiske fag ved USN:

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har fagpraksis i grunnskolen og observasjonsuken i høstsemesteret er obligatorisk. Det er også punktpraksis 10 halve dager sammen med faglærere eller tilsvarende mengde i kulturskole eller galleri. 

Dette lærer du på Kunst og håndverk

Du vil lære å anvende teorier i form, farge og komposisjon til å vurdere eget og andres skapende arbeid. Du vil også få kunnskap om kunst og formkultur, samt er faring med forsøks- og utviklingsarbeid innen fagfeltet.

Studiet gir deg grunnleggende kompetanse i design, kunst, visuell kommunikasjon og arkitektur, og evne til selvstendig problemformulering og problemløsing. Du vil også lære å anvende kreative prosesser i problemløsning, produktutvikling og estetisk skapende arbeid.

Utstillinger under Åpen Dør 2018 - Estetiske fagdager på campus Notodden

Videre utdanningsmuligheter

Du kan ta studiet som en del av grunnskolelærerutdanningen eller bachelorgraden din. Sammen med annen utdanning kan studiet kvalifisere til master i formgiving, kunst og håndverk.

Opptakskrav

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Studieinformasjon


Heltid – Notodden

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 630
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student