Vis studievalg
Årsstudium i kunst og håndverk

Hvordan kan en leirklump bli til et kunstverk, og et tøystykke til en kreasjon? Her får du utviklet dine evner innen problemløsning og originalitet.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor Kunst og håndverk?

Liker du å arbeide kreativt, og vil inspirere barn og unge til det samme? Lurer du på hvordan det er å undervise i kunst og håndverk i grunnskolen? Få et innblikk i lærerrollen og eksperimenter med ditt eget uttrykk!

Ferdigheter i farge, form og komposisjon har gitt oss fantasifulle malerier, uttrykksfulle klær, spennende arkitektur og nyskapende møbler – rett og slett en rikere kultur! Er du nysgjerrig på europeisk kunst, arkitektur, håndverk og design? Her lærer du om spennende stilperioder fra antikken til vår tid, og blir kjent med ulike teknikker, redskaper og materialer.

Årsstudium i kunst og håndverk

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har fagpraksis i grunnskolen og observasjonsuken i høstsemesteret er obligatorisk. Det er også punktpraksis 10 halve dager sammen med faglærere eller tilsvarende mengde i kulturskole eller galleri.

Dette lærer du på Kunst og håndverk

Du vil lære å anvende teorier i form, farge og komposisjon til å vurdere eget og andres skapende arbeid. Du vil også få kunnskap om kunst og formkultur, samt er faring med forsøks- og utviklingsarbeid innen fagfeltet.

Studiet gir deg grunnleggende kompetanse i design, kunst, visuell kommunikasjon og arkitektur, og evne til selvstendig problemformulering og problemløsing. Du vil også lære å anvende kreative prosesser i problemløsning, produktutvikling og estetisk skapende arbeid.

Videre utdanningsmuligheter

Du kan ta studiet som en del av grunnskolelærerutdanningen eller bachelorgraden din. Sammen med annen utdanning kan studiet kvalifisere til master i formgiving, kunst og håndverk.

Opptakskrav

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Notodden

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 10
  • Søkekode: 222 630
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus