Vis studievalg
Årsstudium i leire – Kunst og design 1

Hvordan kan en leirklump bli til et kunstverk? Ta årsstudiet i leire og lær å arbeide med keramiske uttrykk – fra idé til ferdig produkt!

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor Leire – Kunst og design?

Leire er et fantastisk materiale som kan bli til alt fra praktiske bruksgjenstander til kunstuttrykk. Den er plastisk og formbar, med et stort form- og uttrykkspotensiale. Derfor blir leire anvendt av designere, kunstnere og lærere både som eget materialområde, som grunnlag for formutvikling i designprosesser og som materiale for barns skapende uttrykk.

Studiet gir deg mulighet til å arbeide i direkte kontakt med materialet i verkstedet. Hendenes berøring med materialet gir en unik nærhet i den skapende prosessen. Du får opplæring og erfaring med ulike typer leire, mange måter å arbeide med leire på og elektrisk og vedfyrt brenning av de ferdige arbeidene.

Vil du ha med deg kunnskap om leire som lærer i kunst og håndverk i skolen? Tar du en kunst- og designutdanning, eller er du rett og slett bare nysgjerrig på mulighetene som finnes i leire? Da passer studiet for deg!

På Leire - kunst og design 2 har du mulighet til å videreutvikle kunnskap og erfaring fra Leire – kunst og design 1

Dette lærer du på Leire – Kunst og design

Du arbeider selvstendig og under veiledning av lærer i verkstedene. Gjennom skapende prosesser i materialet utvikles din uttrykksevne, handlingskompetanse og forståelse for mulighetene i det keramiske feltet. Gjennom forelesninger og teoristudier får du kunnskap og forståelse for hvordan man har arbeidet med leire i et historisk perspektiv og hvordan dette gjøres i samtiden. Gjennom kreative prosesser, problemløsning og produktutvikling utvikles formkompetanse, materialforståelse og designkompetanse.

Årsstudium i leire – Kunst og design 1

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kan være et springbrett for deg som vil arbeide videre med leire og ditt eget designuttrykk. Etter studiet vil du bli kvalifisert til fordypningsstudiet Leire - Kunst og design 2. Studiet kan også inngå i en bachelorgrad.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Notodden

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 505
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus