Årsstudium i leire – Kunst og design 1

Årsstudium i leire – Kunst og design 1

Hvordan kan en leirklump bli til et kunstverk? Ta årsstudiet i leire og lær å arbeide med keramikk – fra idé til ferdig produkt!

Studienivå
Årsstudium
Søknadsfrist
15.04.2019
Studiepoeng
60
Oppstart
Høst 2019

Hvorfor Leire – Kunst og design 1?

Leire er et fantastisk materiale som kan bli til alt fra praktiske bruksgjenstander til kunstuttrykk. Den er plastisk og formbar, med et stort form- og uttrykkspotensiale. Derfor blir leire anvendt av designere, kunstnere og lærere både som eget materialområde, som grunnlag for formutvikling i designprosesser og som materiale for barns skapende uttrykk.

Studiet gir deg mulighet til å arbeide i direkte kontakt med materialet i verkstedet. Hendenes berøring med materialet gir en unik nærhet i den skapende prosessen. Du får opplæring og erfaring med ulike typer leire, mange måter å arbeide med leire på og elektrisk og vedfyrt brenning av de ferdige arbeidene.

Vil du ha med deg kunnskap om leire som lærer i kunst og håndverk i skolen? Tar du en kunst- og designutdanning, eller er du rett og slett bare nysgjerrig på mulighetene som finnes i leire? Da passer studiet for deg!

På Leire - kunst og design 2 har du mulighet til å videreutvikle kunnskap og erfaring fra Leire – kunst og design 1.

Her får du et innblikk i hvordan det er å studere estetiske fag ved USN:

Dette lærer du på Leire – Kunst og design 1

Du arbeider selvstendig og under veiledning av lærer i verkstedene. Gjennom skapende prosesser i materialet utvikles din uttrykksevne, handlingskompetanse og forståelse for mulighetene i det keramiske feltet. Gjennom forelesninger og teoristudier får du kunnskap og forståelse for hvordan man har arbeidet med leire i et historisk perspektiv og hvordan dette gjøres i samtiden. Gjennom kreative prosesser, problemløsning og produktutvikling utvikles formkompetanse, materialforståelse og designkompetanse.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kan være et springbrett for deg som vil arbeide videre med leire og ditt eget designuttrykk. Etter studiet vil du bli kvalifisert til fordypningsstudiet Leire - Kunst og design 2. Studiet kan også inngå i en bachelorgrad.

Årsstudium i leire – Kunst og design 1

Opptakskrav

Studieinformasjon


Heltid – Notodden

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 12
  • Søkekode: 222 505
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student