Årsstudium i leire – Kunst og design 2

Årsstudium i leire – Kunst og design 2

Vil du ha med deg kunnskap om leire som lærer i kunst og håndverk i skolen? Tar du en kunst- og designutdanning, eller er du rett og slett bare nysgjerrig på mulighetene som finnes i leire og keramikk?

Studienivå
Årsstudium
Søknadsfrist
15.04.2019
Studiepoeng
60
Oppstart
Høst 2019

Hvorfor Leire – Kunst og design 2?

Leire er et fantastisk materiale som kan bli til alt fra praktiske bruksgjenstander til kunstuttrykk. Den er plastisk og formbar, med et stort form- og uttrykkspotensiale. Derfor blir leire også anvendt av designere, kunstnere og lærere både som eget materialområde, som grunnlag for formutvikling i designprosesser og som materiale for barns skapende uttrykk.

På Leire – kunst og design 2 har du mulighet til å videreutvikle kunnskap og erfaring fra Leire – kunst og design 1. Du arbeider i direkte kontakt med materialet i verkstedet og kan videreutvikle kompetansen din innen skulptur og funksjonell design, fordype deg i etnografiske studier og samtidens keramiske uttrykksformer.

Dette lærer du på Leire – Kunst og design 2

Du arbeider selvstendig og under veiledning av lærer i verkstedene. Gjennom skapende prosesser i materialet videreutvikles din uttrykksevne, handlingskompetanse og forståelse for mulighetene i det keramiske feltet. Gjennom forelesninger og teoristudier får du dypere kunnskap og forståelse for hvordan man har arbeidet med leire i et historisk perspektiv og hvordan dette gjøres i samtiden. Gjennom kreative prosesser, problemløsning og produktutvikling videreutvikles formkompetanse, materialforståelse og designkompetanse.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir mulighet for studieprogresjon og ytterligere faglig fordypning. Dersom du ønsker å bygge en 3-årig fri bachelor, kan du skrive bacheloroppgaven din som del av Leire – kunst og design 2. Med 3-årig bachelor kan du søke PPU – Praktisk pedagogisk utdanning med fagdidaktikk i design, kunst og håndverk. Med dette kan du blant annet søke videre på masterstudiet i design, kunst og håndverk.

Årsstudium i leire – Kunst og design 1

Opptakskrav

Minst ett års formingsfag på høgskolenivå.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

Studieinformasjon


Heltid – Notodden

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student