Bachelor i kulturledelse

Vil du ta med deg festivalfølelsen eller gleden over et kunstverk på jobben? Kulturledelse behøves i blant annet musikkbransjen, kunstgallerier og festivaler. Du kan jobbe politisk, med kulturforvaltning eller i interesseorganisasjoner.

Studienivå
15.04.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Hvorfor bachelor i kulturledelse?

Vil du ta med deg festivalfølelsen eller gleden over et kunstverk på jobben? Da gir bachelor i kulturledelse deg kunnskapen og utdanningen du trenger. Er du interessert i musikk, litteratur, kunst eller annen form for kultur kan du få en jobb hvor du kan fordype deg i dine interesser og bidra til å formidle gode kulturopplevelser videre til andre.

Hva slags jobb får du?

Med en bachelorgrad i kulturledelse kan du få jobb i privat og offentlig kultursektor, samt i frivillige organisasjoner, som for eksempel:

• Festivalleder
  • Kulturhusleder
  • Kultursjef/konsulent i kommuner og fylker
  • Gallerimedarbeider
  • Kinosjef
  • Prosjektleder
  • Formidlingsansvarlig
  • Museumsleder
  • Programkoordinator
  • Bookingansvarlig
  • Kulturskribent
  • Kommunikasjonsmedarbeider
  • Kulturplanlegger
  • Selvstendig næringsdrivende

Kontakt med arbeidslivet

Kultur er en sektor i vekst og i endring. Vi har nær kontakt med kultursektoren og tilrettelegger for at studentene får møte sentrale aktører i kulturlivet som for eksempel:

• Kulturtanken/Den kulturelle skolesekken
  • Slottsfjell- og Roskildefestivalene
  • Kulturrådet
  • Louisiana Museum of Modern Art
  • Filmens hus

Lokalt kan du jobbe som frivillig på Kroa i Bø, Telemarkfestivalen og Bø Jazzklubb. Dette gir arbeidserfaring og nettverk som studenter senere har brukt både for å få jobb og for å gjøre en god jobb. Du har også mulighet til å velge praksis som en del av studiet. Dette gir deg både nettverk og referanser du kan bruke ved jobbsøking.

Dette lærer du på bachelor i kulturledelse

Bachelor i kulturledelse har obligatoriske emner hvor du lærer om blant annet kulturledelse, publikumsutvikling, kultursektoren og kulturbransjene. I tillegg får du praktisk kunnskap og kjennskap til kulturarbeid gjennom at du:

• Lærer å kommunisere skriftlig, muntlig og digitalt med ulike målgrupper
  • Møter aktører og institusjoner fra ulike deler av kulturfeltet
  • Utvikler ferdigheter i prosjektledelse og entreprenørskap
  • Evner å reflektere over etiske problemstillinger, kulturens rolle i samfunnet og egen yrkesrolle

På bachelor i kulturledelse kan du også velge fordypningsfag som:

• Samtidskunst og visuell kultur
  • Kultur for barn og unge
  • Musikkformidling
  • Materiell og immateriell kulturarv

Du kan skape din fremtidige kompetanse ved å velge det som passer deg, dine drømmer og interesser. Du kan også kvalifisere deg for kulturarbeidslivet ved å skrive bacheloroppgave basert på praksis fra kulturfeltet.

Det er også mulig å ta enkeltemner fra andre studieprogram ved USN inn som valgemner i bachelorgraden i kulturledelse.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i kulturledelse i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Om du vil studere videre, kan du ta master i kulturstudier ved USN i Bø. Du kan også toppe utdanningen din med en ph.d. i kulturstudier hos oss.

Studieinformasjon

Heltid – Bø

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 20
  • Søkekode: 222 308
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus