Tekstil – kunst og design 2

Tekstil – kunst og design 2

Vil du videreutvikle ferdighetene dine i søm og teknikker? Fordyp deg i tekstil og skapende arbeid og realiser flere kreative ideer!

Søk opptak nå
Studienivå
Årsstudium
Søknadsfrist
15.04.2018
Studiepoeng
60
Oppstart
Høst 2018

Hvorfor tekstil 2?

Studiet bygger på kunnskapene og ferdighetene dine fra tekstil - kunst og design 2, og er en mulighet for deg som vil utvikle deg som formgiver i tekstil.

Her kan du fordype deg i studieemnene trådteknikker, søm og design av klær, redesign og kunstuttrykk. Å være student på tekstil 2 gir deg mulighet til å gå i dybden med tradisjonelle trådteknikker, krevende søm-tekniske detaljer, konstruksjon av snittmønster og forskjellige overflatedesign.

På Tekstil 2 videreutvikler du dine tekniske, håndverksmessige ferdigheter i utvalgte teknikker og materialer og evnen til at utvikle disse til nyskapende design, kunsthåndverk og kunstuttrykk. 

Dette lærer du på tekstil 2

I størstedelen av studiet jobber du gjennom egne skapende prosesser i spesialverksted med veiledning fra faglærer og som del av et kreativt studentmiljø. Kunnskapen du tilegner deg på studiet skjer ved å forske gjennom eget skapende arbeid i konkrete materialer, knytta til teori om materiale, mote og design. Du lærer å gjennomføre en designprosess fra idé til ferdig produkt, og formidle prosessen med tekst og bilder.

Hvem passer studiet for?

Studiet passer for deg som er lærer i kunst og håndverk og ønsker en faglig spisset undervisningskompetanse mot grunnskole eller videregående skole. Studiet passer også bra for deg som satser på en tekstil kunst- og designutdanning eller tar en flerfaglig bachelorgrad.

Kjole laget av studenter på studiet Tekstil. Bilde.

Opptakskrav

Tekstil 1 eller tilsvarende høgskolestudium innenfor formgiving, kunst og håndverk. Egnet realkompetanse kan være grunnlag for opptak, og vil kunne vurderes i hvert enkelt tilfelle etter søknad.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak til Høgskolen i Sørøst-Norge.

 

Studieinformasjon


Heltid – Notodden


Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
Studentenes A-B-C
STUDENTENES ABC
Det du trenger å vite som ny student