Tre med metall - kunst, håndverk og design 2

Tre med metall - kunst, håndverk og design 2

Vil du lage alt fra møbler og smykker til storslått arkitektur? Fordyp deg i tre og metall – og videreutvikle ditt eget uttrykk!

Studienivå
Årsstudium
Søknadsfrist
15.04.2019
Studiepoeng
60
Oppstart
Høst 2019

Hvorfor tre med metall 2?

Studiet bygger på kunnskaper og ferdigheter fra Tre med metall 1 og er en mulighet for deg som vil videreutvikle deg som formgiver i materialene tre og metall. Her kan du fordype deg i studieemnene material-redskap-teknikk(MRT), produkt design (møbler og lignende) og kunstuttrykk.

Å være student på tre med metall 2 gir deg mulighet til å gå i dybden med tradisjonelle og nyere teknikker. Her kan du utfordre deg selv, videreutvikler dine tekniske håndverksmessige ferdigheter og evnen til å omsette disse i nyskapende design, kunsthåndverk og kunstuttrykk.

Dette lærer du på tre med metall 2

I størstedelen av studiet jobber du gjennom egne skapende prosesser i spesialverksted med veiledning fra faglærer og som del av et kreativt studentmiljø. Kunnskapen du tilegner deg på studiet skjer ved å forske gjennom eget skapende arbeid i konkrete materialer, knytta til teori om materiale, teknikk og design. Du lærer å gjennomføre en designprosess fra idé til ferdig produkt, og formidle prosessen med tekst, bilder og utstillinger.

Hvem passer studiet for?

Studiet passer for deg som satser på en kunst- og designutdanning eller sikter mot en flerfaglig bachelorgrad. Studiet passer også for deg som er lærer i kunst og håndverk og ønsker en faglig spisset undervisningskompetanse mot grunnskole eller videregående skole.

Studentarbeider

Se eksempler av studentenes arbeid:

Bord med tofarget bordplate. Foto.

Bord med to brett. Foto.

Bord med rød bølget borplate. foto.

Produkt fra 2. årsstudent i Tre med metall. Foto.

Videre utdanning

Studiet er i første rekke tenkt som en faglig fordypning i tredje år i bachelorutdanningene "Faglærer i formgiving, kunst og håndverk" eller "Visuelle kunstfag og design", eller som det fjerde studieår i "Faglærer i praktiske og estetiske fag". Det kan også tas som et frittstående påbyggingstudium. Sammen med annen utdanning kan studiet kvalifisere til master i design, kunst og håndverk.

Opptakskrav

Minst ett års formingsfag på høgskolenivå.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

 

Studieinformasjon


Heltid – Notodden

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Søkekode: 6449
  • Kostnader Materialpenger kr 1800,. pr semester
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student