Tre med metall - kunst, håndverk og design 2

Vil du lage alt fra møbler og smykker til storslått arkitektur? Fordyp deg i tre og metall – og videreutvikle ditt eget uttrykk!

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
15.04.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Hvorfor tre med metall 2?

Studiet bygger på kunnskaper og ferdigheter fra Tre med metall 1 og er en mulighet for deg som vil videreutvikle deg som formgiver i materialene tre og metall. Her kan du fordype deg i studieemnene material-redskap-teknikk(MRT), produkt design (møbler og lignende) og kunstuttrykk.

Å være student på tre med metall 2 gir deg mulighet til å gå i dybden med tradisjonelle og nyere teknikker. Her kan du utfordre deg selv, videreutvikler dine tekniske håndverksmessige ferdigheter og evnen til å omsette disse i nyskapende design, kunsthåndverk og kunstuttrykk.

Dette lærer du på tre med metall 2

I størstedelen av studiet jobber du gjennom egne skapende prosesser i spesialverksted med veiledning fra faglærer og som del av et kreativt studentmiljø. Kunnskapen du tilegner deg på studiet skjer ved å forske gjennom eget skapende arbeid i konkrete materialer, knytta til teori om materiale, teknikk og design. Du lærer å gjennomføre en designprosess fra idé til ferdig produkt, og formidle prosessen med tekst, bilder og utstillinger.

Hvem passer studiet for?

Studiet passer for deg som satser på en kunst- og designutdanning eller sikter mot en flerfaglig bachelorgrad. Studiet passer også for deg som er lærer i kunst og håndverk og ønsker en faglig spisset undervisningskompetanse mot grunnskole eller videregående skole.

Studentarbeider

Se eksempler av studentenes arbeid:

Bord med tofarget bordplate. Foto.

Bord med to brett. Foto.

Bord med rød bølget borplate. foto.

Produkt fra 2. årsstudent i Tre med metall. Foto.

Videre utdanning

Studiet er i første rekke tenkt som en faglig fordypning i tredje år i bachelorutdanningene "Faglærer i formgiving, kunst og håndverk" eller "Visuelle kunstfag og design", eller som det fjerde studieår i "Faglærer i praktiske og estetiske fag". Det kan også tas som et frittstående påbyggingstudium. Sammen med annen utdanning kan studiet kvalifisere til master i design, kunst og håndverk.

Minst ett års formingsfag på høgskolenivå.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Notodden

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Søkekode: 6449
  • Kostnader Materialpenger kr 1800,. pr semester
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus