Vis studievalg
Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK)

Studiet i alternativ og supplerende kommunikasjon gir deg en innføring i alternative måter å kommunisere på for mennesker som helt eller delvis mangler tale.

Studienivå
Etter- og videreutdanning
15.04.2017
Studiepoeng
Høst 2017

Hvorfor studere alternativ og supplerende kommunikasjon?

I studiet vil du lære om alternative muligheter for kommunikasjon. Du vil tilegne deg kunnskaper og ferdigheter for å fremme kommunikasjon for mennesker med kommunikasjonshemninger, samt lære om ulike metodiske tilnærmingsmåter. Du skal også lære om kartlegging av ASK-bruker og tilrettelegging av miljøet rundt. Du vil tilegne deg teoretisk kunnskap om språk- og kommunikasjonsfremmende faktorer.

Hva slags jobb får du?

Dette er en videreutdanning for lærere, logopeder, ingeniører, ergoterapeuter, fysioterapeuter, vernepleiere, spesialpedagoger, miljøterapeuter, assistenter i barnehage og skole, psykologer og hjelpemiddelkonsulenter/ASK konsulenter. Studiet vil også være interessant for foreldre.

Slik er studiet

Studiet er samlingsbasert, med mulighet for videooverføring. Det er seks samlinger i løpet av studiet, med obligatorisk fremmøte på første og siste samling. Studentene skal i løpet av studietiden gjennomføre et praksisrelatert prosjektarbeid. Prosjektet godkjennes av faglærere og legges fram for medstudenter på siste samling. Studiet avsluttes med en individuell hjemmeeksamen.

Samlingsdatoer

Datoer for samlinger studieåret 2017- 2018 ASK 1 (30stp)

• Samling 1:  7. og 8. september 2017
  • Samling 2:  19. og 20. oktober 2017
  • Samling 3:  30. november og 1. desember 2017
  • Samling 4:  18. og 19. januar 2018
  • Samling 5:  1. og 2. mars 2018
  • Samling 6:  26 og 27. april 2018

Tidspunkter for samlinger kan variere noe på torsdager. Første torsdag er fra kl 16.00 - 19.00. Enkelte torsdager starter tidligere (alltid etter lunsj). Fredager starter kl 9.00 og varer til ca kl 16.

Studere mer ASK?

Alternativ og supplerende kommunikasjon, modul 2 (30 stp) er en videreføring av ASK1 og har vært satt opp i intervaller med 2-3 år mellom. Studiet gikk sist studieåret 2015-2016, neste oppstart er ikke planlagt.

Faglærere på studiet samarbeider for tiden med nordiske kolleger om en Nordisk master eller mastermodul i ASK/ kommunikasjon. Studiet kan være klart tidligst høsten 2018. Ta kontakt med fagansvarlig for mer informasjon om dette samarbeidet.

Generell studiekompetanse eller realkompetansevurdering.

Kvalifiserte søkere tas opp (uten rangering) fortløpende til studiet er fulltegnet. Er det ledige plasser etter søknadsfristens utløp tar vi opp studenter frem til studiestart. Ved oversøking får søkere informasjon om venteliste. Det tas forbehold om nok antall deltakere ved søknadsfrist, for å kunne starte emnet. STUDIET ER FULLTEGNET, SØKERE SETTES PÅ VENTELISTE.

Studieinformasjon

Samlingsbasert – Vestfold

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 50
  • Søkekode: ASK1
  • Kostnader kr 29 500,- + semesteravgift
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus