Årsstudium i spesialpedagogikk

Årsstudium i spesialpedagogikk

Har du lyst til å lære mer om barn og unges utvikling? Gjennom studiet vil du få kunnskap om ulike forutsetninger for læring og utvikling. Miljøets betydning for tilpassing og inkludering er i fokus.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
Søknadsfrist
15.04.2020
Studiepoeng
60
Oppstart
Høst 2020

Hvorfor årsstudium i spesialpedagogikk?

Har du lyst til å lære mer om barn og unges utvikling og læring? Spesialpedagogikk er et sentralt arbeidsfelt i en inkluderende barnehage, skole og annet opplæringstilbud.

Årsstudiet i spesialpedagogikk gir deg en innføring i sentrale temaer i det spesialpedagogiske arbeidsfeltet. Studiet passer best for deg som ikke har en grunnutdanning med pedagogikk fra tidligere. Her vil du lære om barn og unge med ulike forutsetninger for læring og utvikling, med fokus på miljøets betydning for tilpassing og inkludering. Studiet har fokus på mestring, hvor kartlegging og tilrettelegging vil være vesentlige faktorer for å ivareta den enkelte.

Kontakt med arbeidslivet

På årsstudiet i spesialpedagogikk får du en uke praksis første studieår. Studiet trekker også inn ressurspersoner, som på ulikt vis er knyttet til praksisfeltet.

Dette lærer du på årsstudiet i spesialpedagogikk

Årsstudiet i spesialpedagogikk består av emnene "Spesialpedagogikk med vekt på tilpasset opplæring og inkludering" og "Spesialpedagogikk med vekt på funksjonsnedsettelser og lærevansker".

Videre utdanningsmuligheter

Årsstudiet i spesialpedagogikk gjør deg kvalifisert til å søke deg inn på andreåret i bachelorstudiet i spesialpedagogikk.

Dersom du har 60 studiepoeng spesialpedagogikk fra før, eller tilsvarende førsteårs bachelor, kan du søke opptak direkte til andreåret i bachelorutdanningen. Du søker via Søknadsweb og studiekoden er 6512. 

Opptakskrav

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Heltid – Notodden

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 20
  • Søkekode: 222 676
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student