Vis studievalg
Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk

Ønsker du en aktiv arbeidsdag med barn og ungdom? Som faglærer i design, kunst og håndverk har du aktive og kreative arbeidsdager i verkstedet sammen med elevene.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Dette er faglærerutdanning i design, kunst og håndverk

Ferdigheter i farge, form og komposisjon har gitt oss fantasifulle malerier, uttrykksfulle klær, spennende arkitektur og nyskapende møbler – rett og slett en rikere kultur! Vi trenger flere kulturelle opplevelser i fremtiden, og derfor trenger vi dyktige faglærere til å inspirere dem fram. Har du det som skal til?

Studiet gir deg mulighet til å utforske og eksperimentere med alt fra leire, tre og tekstil, til metall, film og videokunst. Lær om problemløsning og idéutvikling, og få bred kunnskap om ulike uttrykksformer. En viktig del av studiet er å formidle faget. Med praksis i skolen får du god kunnskap og erfaring i å skape begeistring, undring og entusiasme hos elevene dine.

Hva slags jobb får du?

Faglærerutdanningen kvalifiserer til å undervise som faglærer i formgiving, kunst og håndverk i grunnskole og videregående skole. Du kan også arbeide med design, kunst og håndverk i folkehøgskole og kulturskole, og med arbeid innenfor voksenopplæring, formidling ved kunst- og kulturinstitusjoner og verkstedvirksomhet.

Kontakt med arbeidslivet

Det er i det direkte møte med elever i skolen du får de aller rikeste erfaringene med det å være lærer i design, kunst og håndverk. I samarbeid med øvingslærer, praksisskole og faglærere vil du få erfaring med å lede og veilede barn og ungdom i faget. Du blir kjent med de utfordringene og kravene som stilles til læreren på ulike trinn i skolen.

Praksisopplæringen skal forberede deg på hele spekteret av arbeidsoppgaver en utdannet faglærer skal beherske. Lærerferdigheter utvikles gjennom fagundervisningen ved høgskolen i nær kontakt med øvingslærer i praksisfeltet, og gjennom refleksjon og samarbeid med medstudenter.

Åpen Dør Notodden 2017

Dette lærer du på faglærer i design, kunst og håndverk

Du lærer å motivere og veilede elevene i skolen og tilpasse opplæringen til elevenes evner og anlegg, interesser samt sosiale og kulturelle bakgrunn. Du vil få grunnleggende pedagogiske kunnskaper, og kunnskap om estetiske og skapende læringsprosesser.

Du vil lære om klasseledelse og få verktøy slik at du kan gi elevene en opplevelse av mestring i egen skolehverdag. Kunnskap om barn og unge i vanskelige situasjoner er også en del av utdanningen.

70 dager av utdanningen er praksis i grunnskolen og videregående skole. I samarbeid med medstudenter og veiledere øver du deg til å inspirere og legge til rette for læring i kunst- og håndverksfag.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av faglærerutdanning i design, kunst og håndverk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Karriere

Etter du har fullført faglærerutdanningen kan du undervise i kunst og håndverk i grunnskolen, videregående og folkehøgskole. Du har også mulighet til å drive med formidling i kunst- og kulturinstitusjoner og jobbe med kunst og håndverk i verksted. Vil du utforske kunst og håndverk-faget videre?

Studiet gjør deg kvalifisert til master i design, kunst og håndverk.

For å kvalifisere må du ha:

• Generell studiekompetanse og
  • Minst snittkarakter 3 i norsk (hovedmål, sidemål og muntlig)
  • Minst snittkarakter 3 i matematikk (kan erstattes av bestått fag på høyere nivå, f.eks. S1)
  • Minst 35 skolepoeng. (Skolepoeng er snittet av alle karakterene på vitnemålet, ganget med 10. Eventuelle tilleggspoeng for språk- eller realfag teller også med i skolepoengene.)

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Notodden

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 10
  • Søkekode: 222 150
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus