Vis studievalg
Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag

Ønsker du en aktiv arbeidsdag med barn og ungdom? Samfunnet har bruk for kunnskapsrike og engasjerte faglærere. Vi tilbyr en yrkesrettet utdanning som gir deg praktisk erfaring og pedagogisk forståelse.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor studere faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag?

Faglærerutdanningen er en dybdeutdanning i et bredt fag- og profesjonsområde. Studiet gir deg praktisk erfaring i mange ulike former for aktivitet, friluftsliv og idrett. Du får utvikle dine egne ferdigheter og kunnskaper. Prøv deg i alt fra ballspill og basistrening, til ski, svømming, dans, orientering, friidrett og friluftsliv.

Som faglærer er formidling en stor del av studiet. Du får erfaring i å planlegge friluftlivsturer, lede undervisning og skape et inkluderende læringsmiljø. Her er det fokus på respekt, toleranse og omsorg, slik at du blir en god kroppsøvingslærer for alle elever.

Hva slags jobb får du?

Utdanningen kvalifiserer til å undervise som faglærer i kroppsøving i grunnskole og videregående skole og som lærer på idrettsfaglig studieretning i videregående skole.

Du får høy kompetanse i et fagområde den norske skolen har stort behov for. Våre tidligere studenter er faglærere på idrettslinjer, ledere for kroppsøvingsseksjonen på sin skole, lærere i kroppsøving i grunnskole og videregående skole. Noen kombinerer kroppsøving med andre skolefag i utdanningen. Noen av våre studenter arbeider også som instruktører eller i administrative stillinger i offentlig eller privat sektor.

Kontakt med arbeidslivet

Det er i det direkte møte med elever i skolen du får de aller rikeste erfaringene med det å være lærer i kroppsøving og idrettsfag. Du kan derfor glede deg til viktige å flotte praksisperioder i skolen.

I 1. studieår er det 2 uker praksis i barnetrinnet. 2. studieår er det 7 uker fortrinnsvis i ungdomstrinnet. I det 3. studieåret er det 4 uker praksis i videregående skole pluss en ukes praksis med Ridderuka på Beitostølen for personer med fysisk funksjonsnedsettelse.

I tillegg til skolepraksisen vil du oppdage at faglærerutdanningen gjennom samarbeid med lokale skoler og foreninger har en nær og praktisk tilknytning til arbeidslivet i mange sammenhenger gjennom studiet.

Dette lærer du på faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag

Faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag vil gi deg en av de sterkeste lærerkompetansene i dette fagfeltet i Norge.

Du utvikler egenferdighet og forståelser innen et bredt utvalg av idretter, alternative bevegelseskulturer, lek, dans og friluftsliv. Du utvikler ferdigheter og forståelser som lærer. Du lærer om barn og unge i bevegelse og bevegelsesglede i et livslangt perspektiv.

Du vil møte fag som idrett, kroppsøving og samfunn, idrettsaktivitet, dans, friluftsliv og pedagogikk der teori og praksis går hånd i hånd.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre utdanningsmuligheter

Vil du studere videre? Du vil bli kvalifisert for masterstudiet i kroppsøving, idrett og friluftsliv og andre masterstudier innenfor kroppsøvings­ og idrettsområdet. Vil du ha lektorkompetanse? Da kan du kombinere studiet med et masterstudium.

For å kvalifisere må du ha:

• Generell studiekompetanse og
  • Minst snittkarakter 3 i norsk (hovedmål, sidemål og muntlig)
  • Minst snittkarakter 3 i matematikk (kan erstattes av bestått fag på høyere nivå, f.eks. S1)
  • Minst 35 skolepoeng. (Skolepoeng er snittet av alle karakterene på vitnemålet, ganget med 10. Eventuelle tilleggspoeng for språk- eller realfag teller også med i skolepoengene.)
Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Notodden

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 10
  • Søkekode: 222 140
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus