International Teacher Education for Primary Schools (ITEPS)

International Teacher Education for Primary Schools (ITEPS)

ITEPS er en lærerutdanning som gir deg kompetanse til å undervise i internasjonale skoler. En engelskspråklig utdanning for deg som vil være lærer i klasserom over hele verden

Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15. april for norske søkere
Studiepoeng
240
Oppstart
Høst 2018

Du blir kjent med ulike nasjonale og internasjonale tilnærminger til læring og ulike skolemiljø. Du får flere perioder med praksis på internasjonale skoler, både lokalt og utenlands.

Studiet er et samarbeid mellom NHL Stenden University of Applied Sciences (Nederland) og USN.

Hvorfor bli lærer via ITEPS?

Ønsker du å jobbe i internasjonale miljøer og synes undervisning virker spennende? Er du nysgjerrig på hvordan du kan styrke din interkulturelle kompetanse? ITEPS er en lærerutdanning som gir deg kompetanse til å undervise i en internasjonal ramme.

Antallet internasjonale skoler øker stadig og forespørselen etter godt kvalifiserte internasjonale lærere øker deretter. ITEPS er det første bachelorprogrammet som forbereder studenter på en undervisningskarriere i internasjonale og multikulturelle skoler over hele verden.

Hva slags jobb får du?

Vi lever i en verden der flere og flere flytter på seg. De siste årene er det etablert stadig flere internasjonale skoler både i Norge og i resten av verden. Internasjonale skoler i Norge og i utlandet etterspør nå flere personer med denne typen spesialutdanning.

ITEPS kvalifiserer ikke til jobb i den norske grunnskolen, ønsker du dette anbefaler vi å søke en av våre grunnskolelærerutdanninger.

Kontakt med arbeidslivet

Universitetet i Sørøst-Norge samarbeider tett med internasjonale skoler i Norge og utlandet. Våre lærerstudenter nyter godt av dette både i forbindelse med utveksling og praksisperioder. I løpet av studiet vil du som student bli kjent med flere internasjonale skoler i inn- og utland. Dette gir godt grunnlag for å bli kjent med potensielle arbeidsgivere.

Dette lærer du på ITEPS

Ved ITEPS vil du studere i en klasse med bred internasjonal deltakelse i et studie som legger vekt på demokratiske verdier og Interkulturell forståelse. Sammen med en god faglig- og didaktisk kompetanse vil du gjennom teori og praksis bli kjent med ulike nasjonale og internasjonale skolesystemer.

ITEPS tilbys i samarbeid med Stenden University. Programmet består av fag som for det meste vil gå på USN, men valgfag i 2. og 3. studieår kan også gjennomføres i Nederland. I tillegg er det undervisningspraksis hvert år i løpet av studiet og det er mulig å gjennomføre enkelte av disse utenfor Norge.

.

Videre utdanningsmuligheter

Etter ITEPS-studiene kan du fortsette på en mastergrad. USN tilbyr for eksempel en master i Human Rights and Multiculturalism.

Opptakskrav

Søkere som har generell studiekompetanse på grunnlag av utenlandsk utdanning, men ikke kan dokumentere norsk, vil fortsatt være kvalifisert siden studiet undervises på engelsk.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart. Søkere bosatt i andre land enn Norge anbefales å skaffe politiattest fra sine lands myndigheter. Disse trenger ikke skaffe politiattest fra Norge.

Studieinformasjon


Heltid – Drammen

  • Undervisningsspråk: Engelsk
  • Antall semester: 8
  • Antall studieplasser 10
  • Søkekode: 6254
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder

STUDENTENES ABC
Det du trenger å vite som ny student