International Teacher Education for Primary Schools (ITEPS)

International Teacher Education for Primary Schools (ITEPS)

ITEPS er en lærerutdanning som gir deg kompetanse til å undervise i internasjonale skoler. En engelskspråklig utdanning for deg som vil være lærer i klasserom over hele verden

Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15. april for norske søkere
Studiepoeng
240
Oppstart
Høst 2020

ITEPS vil ikke starte opp igjen, men det jobbes med et nytt program som skal erstatte det, og dette vil forhåpentligvis starte opp igjen høsten 2020. 

Hvorfor bli lærer via ITEPS?

Ønsker du å arbeide med undervisning? Synes du det virker spennende å jobbe i internasjonale miljøer, der du møter og kommuniserer med mennesker fra ulike kulturer? Det er bra, for mennesker flytter på tvers av landegrenser mer enn før, og behovet for godt kvalifiserte internasjonale lærere øker derfor deretter.

Ved å ta ITEPS, tar du en lærerutdanning som gir deg kompetanse til å undervise for internasjonale elevgrupper ved internasjonale og multikulturelle skoler.

Hva slags jobb får du?

Bachelorprogrammet ved ITEPS forbereder studenter på en undervisningskarriere i internasjonale skoler over hele verden. Bare i løpet av de siste årene er det etablert stadig flere internasjonale skoler både i Norge og i resten av verden. Vær oppmerksom på at internasjonale skoler ofte krever høy kompetanse i engelsk språk når de ansetter lærere.

ITEPS kvalifiserer ikke til jobb i den norske grunnskolen. Ønsker du derimot dette anbefaler vi å søke en av våre grunnskolelærerutdanninger.

Kontakt med arbeidslivet

Universitetet i Sørøst-Norge samarbeider tett med internasjonale skoler i Norge og utlandet. Våre lærerstudenter nyter godt av dette både i forbindelse med utveksling og praksisperioder. I løpet av studiet vil du som student bli kjent med flere internasjonale skoler i inn- og utland. Dette gir godt grunnlag for å bli kjent med potensielle arbeidsgivere.

Dette lærer du på ITEPS

Ved ITEPS vil du studere i en klasse med bred internasjonal deltakelse i et studie som legger vekt på demokratiske verdier og Interkulturell forståelse. Sammen med en god faglig- og didaktisk kompetanse vil du gjennom teori og praksis bli kjent med ulike nasjonale og internasjonale skolesystemer. Du får styrket din interkulturelle kompetanse, du blir kjent med ulike nasjonale og internasjonale tilnærminger til læring og ulike skolemiljø, og du får flere perioder med praksis på internasjonale skoler.

ITEPS tilbys i samarbeid med Stenden University of Applied Sciences (Nederland). Programmet består av fag som for det meste vil gå på USN, men valgfag i 2. og 3. studieår kan også gjennomføres i Nederland. I tillegg er det undervisningspraksis hvert år i løpet av studiet og det er mulig å gjennomføre enkelte av disse utenfor Norge.

Mer informasjon om læringsutbytte finner du i studieplanene.

Videre utdanningsmuligheter

Etter ITEPS-studiene kan du fortsette på en mastergrad. USN tilbyr for eksempel en master i Human Rights and Multiculturalism.

Opptakskrav

Søkere som har generell studiekompetanse på grunnlag av utenlandsk utdanning, men ikke kan dokumentere norsk, vil fortsatt være kvalifisert siden studiet undervises på engelsk.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart. Søkere bosatt i andre land enn Norge anbefales å skaffe politiattest fra sine lands myndigheter. Disse trenger ikke skaffe politiattest fra Norge.

Studieinformasjon


Heltid – Drammen

  • Undervisningsspråk: Engelsk
  • Antall semester: 8
  • Antall studieplasser 10
  • Søkekode: 6254
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student