Norsk 2, trinn 1.-7.  Kompetanse for kvalitet

Norsk 2, trinn 1.-7. Kompetanse for kvalitet

For lærere som ønsker videreutdanning i norsk språk og litteratur.

Søk opptak nå
Studienivå
Etter- og videreutdanning
01.03.2019
Studiepoeng
Høst 2019

Studietilbudet er en del av Utdanningsdirektoratets strategi; Kompetanse for kvalitet (KFK). Norsk 2 er en helt nettbasert videreutdanning for lærere på 1-7 trinn som ønsker faglig fordypning i norsk språk og litteratur.

Norskfaget handlar om identitet, kultur, danning og tilhøvet vårt til samtid og fortid. Gjennom ulike teoretiske tilnærmingar til faget og eit breitt spekter av arbeidsmåtar, vil studenten få ei grundigare forståing for samanhengen mellom fag, fagdidaktikk og praksis.

Norsk 2 består av to moduler:

• Didaktisk og historisk fokus på litteratur og språklege emne i nordisk perspektiv (15 stp.)
  • Didaktisk og historisk fokus på samansette tekstar på barne- og ungdomslitteratur i eit nordisk perspektiv (15 stp.)

Arbeidsformer

Studiet tilbyr veiledning og seminarundervisning i sann-tid, og via Canvas /Omnijoin.

• Det må beregnes en arbeidsressurs tilsvarende en halv arbeidsdag pr. uke.
  • Fagstoffet legges ut som undervisningsvideoer og andre digitale læringsressurser.
  • Det vil i hovedsak baseres på individuelt arbeid med stoffet, men også lærerstyrt seminar, og delvis studentstyrt gruppearbeid med veiledning på nett.
  • Veiledning gis av faglærer, bl.a. i form av praksisrelaterte samtaler på nettet.
  • Innleveringsoppgavene vil være praksisrettet. Emnene for det norskfaglige tekstarbeidet vil være relevante for skolearbeidet på egen arbeidsplass.

Samlinger

Studiet inneholder seminarundervisninger via nett i sann-tid à 3 timer per emne.

Fra kl.12.15 til kl. 15.00

Høst 2019 (seminarer på nett i sann-tid)

Oppstart uke 35 29.08
Uke 37 12.09
Uke 39 26.09
Uke 41 10.10
Uke 43 24.10
Uke 45 07.11
Uke 47 21.11
Skriftlig eksamen hjemmeeksamen 3 dager uke 49 04.-06.12

Vår 2020

Oppstart uke 3 16.01
Uke 5 30.01
Uke 7 13.02
Uke 9 27.02
Uke 11 12.03
Uke 13 26.03
Uke 17 23.04
Skriftlig eksamen hjemmeeksamen 3 dager uke 19, muntlig uke 21/22 05.-07.05

(med forbehold om endringer)

Pensumlitteratur; klikk deg inn i studieplan til høyre, deretter til emneplanen NORVU 103 og nederst i denne

Ofte stilte spørsmål

Les spørsmål og svar på Utdanningsdirektoratets nettsider.

Opptakskrav

For å få opptak på studiet må du være lærer i skolen,og ha Norsk 1,eller tilsvarende.

Om du ikke er tilsatt i skolen, kan du søke direkte til USN (kontakt studieveileder). Vi kan ta opp kvalifiserte søkere som ikke jobber i skolen om vi har ledig kapasitet. Du vil da ikke kunne søke om støtte fra Udir.

Studieinformasjon

Nettstudier – Nettstudium

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus