Spesialpedagogikk - videreutdanning

Vil du øke kompetansen din som lærer eller barnehagelærer? Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr videreutdanninger i spesialpedagogikk!

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Etter- og videreutdanning
01.11.2019
Studiepoeng
Vår 2020

Studiesteder

Vi tilbyr videreutdanning i spesialpedagogikk ved to av våre campuser. Ved campus Porsgrunn er det oppstart på høstsemesteret, mens det ved campus Drammen er oppstart på vårsemesteret.

Det blir dessverre ikke opptak ved campus Porsgrunn høsten 2019. Det vil bli vurdert å tilby enkeltemner ved master i pedagogikk etter hovedopptaket 15. april, dersom det er ledige studieplasser. Følg med på vår søkeside for masteremner i pedagogikk og informasjon som fortløpende legges ut i løpet av våren.

Dette er spesialpedagogikk videreutdanning

Ønsker du spesialpedagogisk kompetanse? Dette faget passer godt for deg som ønsker å legge til rette for et inkluderende læringsmiljø gjennom tilpasning og mestring for barn og unge med ulike læringsforutsetninger. Dette studiet vil ha fokus på relasjon, mangfold og medvirkning. Studiet legger vekt på dialog og refleksjon knyttet til ulike temaer, slik at du får et godt grunnlag til å reflektere rundt problemstillinger du møter i det spesialpedagogiske arbeidsfeltet.

Opptakskrav

Det kreves fullført og bestått lærerutdanning, eller studiet kan tas som en del av et lærerutdanningsløp hvor all obligatorisk praksis er bestått.

For studiet i Porsgrunn godkjennes 3-årig høgskoleutdanning, hvor pedagogikk utgjør minimum 30 studiepoeng, inkludert barnevernspedagog- og vernepleierutdanning med 30 studiepoeng pedagogikk. Sykepleierutdanning med krav om 30 studiepoeng i pedagogikk eller spesialpedagogikk i tillegg (sosialpedagogikk kommer evt. i tillegg).

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper. I tillegg må utenlandsk lærerutdanning være godkjent av NOKUT, og man må være godkjent av UDIR som lærer i Norge.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Velg campus

Heltid – Drammen

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus