Bachelor i internasjonal markedsføring og reiseliv
Bø - Heltid
Studieinformasjon
- Progresjon: Heltid
- Studiested: Bø
- Studieopplegg: På campus
- Søkekode: 222 473
- Studienivå: Bachelor
- Studiepoeng: 180
- Søknadsfrist: 15.04.2020
- Oppstart: Høst 2020
- Undervisningsspråk: Norsk
- Antall semester: 6
- Antall studieplasser: 50
Hvorfor internasjonal markedsføring og reiseliv?
Dette studiet passer for deg som vil arbeide i bedrifter som retter seg mot både et norsk og internasjonalt marked, med markedsføring eller utvikling av attraksjoner og reiselivsdestinasjoner.
I en globalisert økonomi som bygger på opplevelser og tjenester øker behovet for kunnskap om andre lands kulturer og samfunnsforhold samt ferdigheter til å jobbe internasjonalt. Studiet i internasjonal markedsføring og reiseliv gir deg kompetansen du trenger til å hjelpe bedrifter og destinasjoner med å etablere en internasjonal profil og oppnå lønnsom drift.
Hva slags jobb får du?
Etter avsluttet studium har du et godt utgangspunkt for arbeid på mellomleder- og ledernivå i små og mellomstore bedrifter som jobber internasjonalt. Våre studenter har gått videre til jobber innenfor markedsføring, konsultentvirksomhet, reiselivsledelse, og konsept- og produktutvikling innenfor reiseliv og markedsføring. De har også fått jobb som reisekonsulenter, prosjektledere, medierådgivere og salgsansvarlige. Les om Øystein Opperud som kapret drømmejobben, og nå er byråleder hos Synlighet:
Nærhet til arbeidslivet
I siste studieår kan du velge å ha praksis i utlandet eller en internasjonal bedrift. Det er starten på et godt nettverk og du får referanser som hjelper deg når du søker jobb. Studentene får kontakt med arbeidslivet også gjennom studiebesøk til relevante bedrifter og gjesteforelesere. Øystein og Daniel gjorde en så god jobb i sin praksis at daglig leder krevde at styret opprettet to ny stillinger til dem.
Hva lærer du i internasjonal markedsføring og reiseliv?
Studiet gir deg solide basiskunnskaper i markedsføring, økonomi, organisasjons- og reiselivsfag og språk.
Du lærer:
- Internasjonale forretningsforhold og økonomi og ledelse
- Tverrkulturell kommunikasjon og språk
- Bærekraftig bedrifts- og destinasjonsutvikling
- Opplevelsesdesign og konseptutvikling
Spesialiseringsfagene gir innsikt i markedsføring i internasjonale omgivelser, reiselivet som global og nasjonal næring og tverrkulturell forståelse.
Studiet er nært knyttet opp mot studiene i økonomi og ledelse. Noen av emnene går på engelsk, sammen med internasjonale studenter.
Valgemner på tredjeåret gir rom for å spisse inn bacheloren på ønsket fagretning. For eksempel kan du velge et nytt, viktig og spennend eemne som begynte høsten 2019, og som har fokus på bærekraft, grønn markedsføring og sirkulær økonomi.
Det blir benyttet varierte arbeids- og undervisningsformer: Forelesninger, oppgaveløsning, seminarer og ekskursjoner. Tradisjonelle forelesningsformer kan bli supplert med aktiv bruk av internett og databaserte modellverktøy. Deler av studieprogrammet undervises på engelsk.
Studiet foregår på campus Bø, som er kjent for sitt aktive studentliv.
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av bachelor i internasjonal markedsføring og reiseliv i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
Videre utdanning
Du blir kvalifisert for opptak til mastergradsstudier ved høgskoler og universiteter i inn- og utland.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene, her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Lenke til sist publiserte studieplanStudiemodell
Opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak:
Heltid
Les mer om ordinær kvote.
Heltid
Les mer om førstegangsvitnemål.