Pierre studerer elektronikkingeniør

Bachelor i ingeniørfag, elektronikkingeniør – Mikroteknologi og datasystemer

Vestfold - Heltid

Mikroteknologi og datasystemer er en av studieretningene i vår bachelor i elektronikk. Her lærer du å designe og programmere elektroniske systemer som brukes i alt fra smarttelefoner til medisinsk utstyr. Du vil også lære om bruk av kunstig intelligens og hvordan systemene kommuniserer med omverden.

  • Søknadsfrist: 15.04.2024
Søk opptak nå

Studieinformasjon

  • Studiested: Vestfold
  • Studienivå: Bachelor
  • Progresjon: Heltid
  • Studieretning: Mikroteknologi og datasystemer
  • Oppstart: Høst 2024
  • Studieopplegg: På campus
  • Studiepoeng: 180
  • Søknadsfrist: 15.04.2024
  • Søkekode: 222 699
  • Antall semester: 6
  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall studieplasser: 15
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Dette lærer du i mikroteknologi og datasystemer

Tenk på smarttelefonen din, den er et perfekt eksempel på et datasystem. Disse systemene er overalt rundt oss, og de er skreddersydd for å utføre spesifikke oppgaver. De er utstyrt med sensorer, programvare og annen teknologi som lar dem samle inn, analysere og dele data med oss og andre datasystemer.

I studiet mikroteknologi og datasystemer vil du lære å designe og programmere slike datasystemer. Disse systemene brukes i alt fra smarttelefoner til medisinsk utstyr, og du vil lære å velge riktig elektronikk, programvare og brukergrensesnitt basert på oppgaven. Du vil også lære om bruk av kunstig intelligens i disse systemene.

Mikroteknologi handler om teknologi på mikronivå, helt ned til atomer og molekyler. Ved å miniatyrisere kan vi oppnå mer følsomme og nøyaktige sensorer. Denne teknologien brukes blant annet til å utvikle medisinske enheter som implantater, sensorer og diagnostiske verktøy. I tillegg brukes mikroteknologi i utviklingen av wearables, som smartklokker og fitness-trackere, som kan hjelpe deg å holde oversikt over helsen din. Mikroteknologi brukes også i miljøteknologi, hvor mikrosystemer brukes til å overvåke og kontrollere miljøforhold, som luft- eller vannkvalitet.

Materialer og materialegenskaper som utnyttes spesielt innen mikroteknologi er en del av dette studiet, sammen med mikrofabrikasjonsteknikker og prosesser som undervises i laboratorier og renrom.

I løpet av dette studiet vil du altså lære om mikroteknologi og datasystemer. Dette inkluderer elektronikk, kretsteknikk, programmering og innebygde systemer, mikroprosessorer og mikrokontrollere, digital signalbehandling, sensorer og aktuatorer, kommunikasjonssystemer, integrert kretsteknologi, samt praktisk prosjektarbeid og praksis. Dette er kunnskap som kan hjelpe deg å forme fremtiden

mikro- nanoteknologi ingeniør

Hvorfor elektronikkingeniør?

Utforsk verden som elektronikkingeniør. Har du noen gang lurt på hvordan mobiltelefonen din fungerer eller hvordan strekkoden på favorittproduktene dine kan leses så raskt? Vel, det er her elektronikkingeniørene trår til.

Disse kreative geniene er hjernen bak teknologien som definerer hverdagen vår. Enten det er å få datamaskinen din til å kjøre sømløst, skape avanserte medisinske diagnoseverktøy eller utvikle banebrytende løsninger for fremtide – elektronikkingeniører er selve ryggraden i vår teknologiske verden.

Studiet gir deg ikke bare innsikt i komplekse systemer som driver vår moderne verden, men også muligheten til å forme fremtiden. Utdanningen åpner dørene til et bredt spekter av karrieremuligheter og en unik mulighet til å skape bærekraftige løsninger.

Elektronikkingeniører er ikke bare en del av teknologiens utvikling – de er selve drivkraften bak den.

Hva slags jobb får du?

Kompetansen og ferdighetene til elektronikkingeniøren er viktig og ettertraktet på jobbmarkedet. Her er noen eksempler på hva du kan jobbe med etter fullført bachelorgrad som elektronikkingeniør:

  • produktutvikling
  • teknisk design
  • utvikling, design og test av elektronikksystemer
  • drift og vedlikehold i automatiserte og robotiserte industriprosesser
  • teknisk salg og support

Hvor du kommer til å jobbe, og med hva, avhenger av hvilken studieretning og spesialisering du tar. Etter første studieåret, velger du nemlig enten mikroteknologi og datasystemer eller kybernetikk.

  • Med spesialisering i mikroteknologi og datasystemer kan du jobbe i bedrifter som framstiller eller bruker systemer og teknologi på mikroskala og med utvikling og design av nye og forbedrede elektronikksystemer.
  • Med spesialisering i kybernetikk kan du jobbe med automatisering og styring av prosesser og roboter.

Kontakt med arbeidslivet

Vi samarbeider tett og godt med næringslivet og industrien i regionen vår. I løpet av studiet besøker du elektronikk- og mikroteknologibedrifter, og lærer av eksperter fra industrien som hankes inn som gjesteforelesere. Du får prosjektoppgaver med reelle problemstillinger fra arbeidslivet, og kan gjerne skrive bacheloroppgaven i samarbeid med en bedrift.

Du kan også ta siste studieåret over to år, en såkalt næringsbachelor. Da jobber du femti prosent i en bedrift og får relevant jobberfaring mens du studerer.

Videre utdanningsmuligheter

Bachelorutdanningen gir deg muligheten til å søke mastergradutdanninger ved USN og andre høyere utdanningsinsitusjoner i Norge og utlandet. 

Masterutdanningen gir deg muligheten til å søke doktorgradsstudier.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av elektronikkingeniør i utlandet. Å studere i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter og høyskoler tilpasset ditt studium.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2024 høst

Opptakskrav

  • HING (A-vei): generell studiekompetanse med ekstra krav til matte og fysikk

    HING (A-vei): generell studiekompetanse med ekstra krav til matte og fysikk

Flere av våre tilsvarende studietilbud