Årsstudium i IT og informasjonssystemer

Årsstudium i IT og informasjonssystemer

Lær om web-løsninger, database, informasjonssystemer og programmering. Med dette studiet står du godt rustet til videre utdanning.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
Søknadsfrist
15.04.2020
Studiepoeng
60
Oppstart
Høst 2020

Hvorfor IT og informasjonssystemer?

IT har blitt en naturlig del av samfunnet, og den teknologiske utviklingen stopper ikke opp. Med årsstudiet i IT og informasjonssystemer står du godt rustet til videre utdanning, for eksempel til bachelorstudiet i IT og informasjonssystemer. Dette vil igjen gjøre deg attraktiv både i det private næringsliv og i offentlig forvaltning.

Gjennom studiet får du god anledning til å utvikle kreativitet i ulike sammenhenger, og til å arbeide med å finne løsninger på problemer. Vi har en prosjektorientert arbeidsform som gjør at du venner deg til å arbeide i team. IT brukes som hjelpemiddel i nesten alle fag, men det er også et fagområde i seg selv.

Hva slags jobb får du?

Det kan være mulig å få jobb etter bare ett års studium, men det anbefales å ta mer utdanning for å stå sterkere i et arbeidsliv hvor det stadig skjer raske endringer. Årsstudiet er identisk med det første året i bachelorstudiet i IT og informasjonssystemer, så her er det mulig å søke om direkte overgang.

Dette lærer du på årsstudium i IT og informasjonssystemer

Du skal lære deg å beherske datamaskiner og programsystemer rundt maskinene. Du skal også lære deg å få mennesker og maskiner til å samarbeide og kommunisere med hverandre.

I studiet legges det stor vekt på utvikling av informasjonssystemer, men du lærer også å bruke dem. Prosjektarbeid er sentralt. Du lærer å jobbe i team for å løse oppgaver i web-løsninger, database og programmering. Programmering, utvikling av enkle databaser, metoder og teknikker for utvikling av informasjonssystemer er noe av det du vil lære.

Videre utdanningsmuligheter

Årsstudiet er en frittstående enhet på 60 studiepoeng som kan tas i sammenheng med andre utdanninger, for eksempel i en lærerutdanning eller på toppen av en bachelor i økonomi og ledelse. Det vil vanligvis være mulig å gå over til bachelorstudiet i IT og informasjonssystemer etter fullført årsstudium.

Opptakskrav

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Heltid – Bø

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 20
  • Søkekode: 222 187
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak:

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student