3 gode grunner til å studere økonomi

Økonomistudent Radhika gir deg noen råd om hva du skal se etter når du skal velge økonomi og ledelse.

Vi kan peke på statistikk, vi kan finne fram eksperter, og vi kan til og med finne fram kjente personer med økonomiutdannelse som er veldig fornøyd med jobben sin.

Men når vi skal fortelle deg hvorfor et studium innenfor økonomi og ledelse ved USN er smart, går vi til kilden selv: En som faktisk studerer økonomi og ledelse ved USN.

Økonomistudent og glad i tall

Radhika Gupta (26) har spesialisert seg innen bedriftsøkonomisk analyse, etter å ha tatt økonomi og ledelse på Kongsberg, før hun tok en dobbel bachelor i regnskap og revisjon i Vestfold. Akkurat studerer hun til å bli siviløkonom ved campus Ringerike.

– USN har vært en stor del av mitt liv, sier Radhika, og legger til at det i hovedsak finnes to årsaker til at hun har valgt dette studieløpet.

– Grunnen til at jeg valgte akkurat denne profilen er at jeg alltid har vært glad i tall, noe jeg også fant ut gjennom min bachelorgrad i økonomi og ledelse.

Radhika valgte også siviløkonomutdanning for å bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet, og hun har noen gode råd til deg som vurderer en utdanning innen økonomi.

3 gode grunner til å velge økonomistudier

• Økonomiutdanningen ved USN består av veldig mange ulike fagfelt. Du kan spesialisere deg i det tredje året. Så hvis du er usikker på hva du egentlig vil bli, tar du det grunnleggende først, så du har mange muligheter når tredjeåret begynner.
  • De fleste bedrifter har behov for økonomer. Så med en økonomiutdanning vil du bli attraktiv på arbeidsmarkedet. En økonomiutdanning kan også kombineres med andre utdanninger, slik at du spesialiserer deg innenfor et felt.
  • Du kan selv bestemmer hvilke studieretninger du vil spesialisere deg for. Det er mer motiverende å studere noe du selv synes er interessant. Noen av de mest populære studieretningene innen økonomi er finans, regnskap, markedsføring, innovasjon og ledelse, samt forretningsjus og økonomi. Jeg har for eksempel kombinert økonomi og ledelse med regnskap og revisjon for å få et sterkere grunnlag før arbeidslivet. Andre kombinerer for eksempel eiendomsmegling og økonomi, eller innovasjon og økonomi.

[show_related]

Hvorfor velge økonomistudier ved USN?

• USN tilbyr økonomistudier i flere byer, og dermed kommer også studentene fra ulike områder av landet. Det er gøy å bli kjent med studenter fra andre steder.
  • Klassene er ganske små, dermed er det mye enklere å bli kjent med en større del av klassen.
  • På femtetrinnet, som Radhika tilhører, kjenner alle studentene i klassen hverandre. Gå inn i en forelesningssal med 250 studenter på et av de større universitetene, og spør om alle kjenner hverandre.
  • USN er kjent for å ha tett kontakt mellom undervisere og studenter, fordi vi har et mindre miljø enn de største universitetene. Dette gjør at du kan få tettere dialog og feedback fra underviserne.
  • USN har sin egen handelshøyskole (USN Handelshøyskolen).

Studiehverdagen for siviløkonomistudenter ved campus Ringerike.