Sverre starter eget selskap etter USN-studier

GRÜNDER: Tidligere skøyteløper Sverre Haugli har en master i økonomi og ledelse fra USN på Ringerike. Han starter eget firma sammen med kompanjonger fra februar 2019.
GRÜNDER: Tidligere skøyteløper Sverre Haugli har en master i økonomi og ledelse fra USN på Ringerike. Han starter eget firma sammen med kompanjonger fra februar 2019.

Sverre Haugli tok en master i økonomi og ledelse ved USN på Ringerike. Snart starter han eget selskap sammen med kompanjonger. – Verden er full av tilfeldigheter, vær åpen og fleksibel! råder den tidligere skøyteløperen.


Hvorfor valgte du å jobbe med økonomi? 

– Tilfeldigheter. Et ønske om å bli god innen økonomi og relasjoner førte meg til denne organisasjonen og dette yrket.

Hva går jobben din ut på?

– Jeg har en tredelt jobb. Jeg er økonomikonsulent og regnskapsansvarlig for egen kundeportefølje og teamleder med lederansvar for ti dyktige medarbeidere. I tillegg har jeg overordnet ansvar for elektroniske løsninger, samt implementeringen av et nytt skybasert regnskapssystem for organisasjonen og våre kunder. 

Kan du beskrive en typisk arbeidsdag?

– Arbeidsdagene er svært varierte. Jeg kommuniserer og utfører oppgaver for kunder, og har møter hvor jeg presenterer og har opplæring i vårt nye skybaserte regnskapsprogram.

Hva er det beste med jobben din?

– Jeg får en svært god og allsidig regnskapsforståelse, noe som er nyttig i mange sammenhenger. Bransjen opplever også spennende tider hvor det skjer enormt mye innen digitalisering og automatisering, som i fremtiden vil endre mye av måten vi jobber på.   

Hvorfor valgte du studiet ved USN?

– Litt tilfeldig at jeg endte opp med økonomiutdannelse. Planen var å utdanne meg som sivilingeniør i Trondheim. Imidlertid satset jeg på skøyter, og da treningsmiljøet var bedre her i Hønefoss og omegn, valgte jeg å ta økonomiutdannelse ved HiBu, nå USN. Etter endt skøytekarriere, gikk jeg rett ut i en utfordrende lederjobb. Etter fem og et halvt år valgte jeg å bytte beite for å styrke mitt faglige fundament innen regnskap og økonomi, og få ledererfaring i en kompetansebedrift.  

Hvordan opplevde du studietiden?

–  Jeg er svært godt fornøyd. Bachelorutdanningen tok jeg på normert tid og masterutdanningen på deltid ved siden av lederjobb.

Hvordan var koblingen mot arbeidslivet under studiet?

– Under bachelorutdanningen jobbet jeg noe deltid hos bedriften hvor jeg jobber i dag for å få praktisk erfaring. Masterutdanningen tok jeg samtidig med jobben som leder.  

Hvordan gikk du frem for å få jobb etter studiene?

– Relasjoner er svært viktig. Gjennom nettverket mitt fra jeg var aktiv skøyteløper, kom jeg direkte ut i jobb. 

Hvilken nytte har du av studiet i den jobben du har nå?

– Direkte kan en del av det du lærer overføres til jobbsituasjoner. Indirekte lærer du å lære, noe som er ekstremt viktig.

Hvilke tips har du til kommende studenter?

– Forsøk å skaffe deg en deltidsjobb ved siden av studiene, og ikke vær låst mot det yrket du utdanner deg til. Verden er full av tilfeldigheter, vær åpen og fleksibel! Å ha jobberfaring fra forskjellige steder, bransjer og et godt nettverk, er de beste forutsetningene for å få drømmejobben.  

Sverre Haugli    

Alder: 36    

Kommer fra: Jevnaker

Bosted: Jevnaker

Studiet du tok: Master i Økonomi og ledelse på Ringerike. 

Når studerte du: Bachelor 2002-2005 og mastergrad avsluttet i 2015. 

Jobber som: Mellomleder og regnskapsfører i et av Norges største enkeltstående regnskapskontorer. Har ansvaret for elektroniske løsninger og digitalisering. Fra 1. februar 2019 starter Haugli eget selskap sammen med to kompanjonger. 

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student