Master i økonomi og ledelse

Master i økonomi og ledelse

Studiet gir deg unik og verdifull kompetanse samt faglig bredde innen markedsføringsledelse eller strategi og kompetanseledelse. Du blir en ettertraktet leder til mange ulike stillinger i offentlig og privat sektor, også internasjonalt.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Master
Søknadsfrist
15.04.2020
Studiepoeng
120
Oppstart
Høst 2020

Hvorfor velge master i økonomi og ledelse?

Er du eller vil du bli leder, er dette studiet for deg. Her får du en solid innsikt i strategisk analyse og planlegging, personalledelse, organisasjonsteori, markedsføring og økonomisk styring.

Du får med andre ord den teoretiske ballasten du trenger som leder i offentlig og privat virksomhet.

Hva slags jobb får du?

Som ferdig utdannet er du en ettertraktet leder med stor faglig bredde. Med en master i økonomi og ledelse kan du jobbe med leder- og resultatansvar i spennende stillinger i privat og offentlig sektor, også internasjonalt.

NIFUs kandidatundersøkelse fra 2018 viser at 91 prosent av USNs masterkandidater er i jobb innen 6 måneder etter uteksaminering. 80 prosent opplever også jobben som relevant for sin utdanning.

 

Dette lærer du på master i økonomi og ledelse

Masterstudiet består av tre deler:

 • Økonomisk-administrative metoder utgjør tre kurs. Ett kurs med fokus på generell forsknings- og undersøkelsesmetode, ett kurs med fordypning i kvantitative analyseteknikker, og ett kurs i kvalitative metoder.
 • Faglige emner utgjør åtte fagkurs, samt en prosjektoppgave, hvert med et omfang på 7,5 studiepoeng. Du får grunnleggende teori og kunnskaper om den internasjonale forskningsfronten innen bl.a. et valgt spesialiseringsområde.
 • Masteravhandlingen utgjør 30 studiepoeng, og er et større selvstendig teori- og metodeforankret forskningsarbeid. Her gis det mulighet til å fordype seg innen et selvvalgt teori- og problemområde.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Master i økonomi og ledelse i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Våre studieretninger

Du søker direkte til det spesialiseringsområdet du ønsker å studere. Master i økonomi og ledelse ved USN gir deg unik og verdifull kompetanse innen enten:

Les mer om de studiet og studieretningene i studieplanen.

Videre utdanningsmuligheter

På lik linje med siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole, gir dette tilbudet ved Universitetet i Sørøst-Norge en fullverdig mastergradstittel og mulighet til å gå videre på doktorgradsstudier.

Ved USN kan du ta doktorgradsutdanning i markedsføringsledelse.

Siviløkonom

Tildeling av sidetittel siviløkonom betinger bachelor som er godkjent etter kriterier fra Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdanning (NRØA).

Opptakskrav

Nytt opptakskrav fra og med 2020 er:

Bachelorgrad eller tilsvarende med minimum 80 studiepoeng innen økonomi og ledelse. Det skal være minimum følgende:

 • 15 studiepoeng bedriftsøkonomiske fag
 • 15 studiepoeng organisasjon og ledelse
 • 15 studiepoeng strategi og markedsføring
 • 7,5 studiepoeng samfunnsvitenskapelig metode
 • 7,5 studiepoeng samfunnsøkonomi
 • 20 studiepoeng økonomi og ledelse generelt (bedriftsøkonomisk analyse, organisasjonsteori, markedsføring, strategi og samfunnsøkonomi)

For opptak til utdanning på masternivå kreves karaktersnitt C eller bedre.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon


Heltid – Ringerike

 • Undervisningsspråk: Norsk og Engelsk
 • Antall semester: 4
 • Søkekode: Markedsføring: 8111, Strategi og kompetanseledelse: 8113
 • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student