Master i økonomi og ledelse

Master i økonomi og ledelse

Studiet gir nåværende og kommende ledere unik og verdifull kompetanse og faglig bredde innen markedsføringsledelse eller strategi og kompetanseledelse. Du blir velegnet mange type stillinger innen offentlig og privat sektor, også internasjonalt.

Studienivå
Master
Søknadsfrist
15.04.2018
Studiepoeng
120
Oppstart
Høst 2018

 

Hvorfor master i økonomi og ledelse?

Er du eller vil du bli leder, er dette studiet for deg. Gjennom studiet får du en solid innsikt i strategisk analyse og planlegging, i tillegg til personalledelse, organisasjonsteori, markedsføring og økonomisk styring. Du får med andre ord den teoretiske ballasten du trenger som leder i offentlig og privat virksomhet.

Master i økonomi og ledelse er et studie som tilbys søkere med bachelor i økonomi og administrasjon eller tilsvarende, men som ikke er kvalifisert til sidetittel siviløkonom.

USNs egne forskere og forelesere er flittig brukt som gjesteforelesere og samarbeidspartnere internasjonalt. Vi bruker også gjesteforelesere fra et stort internasjonalt nettverk i studiet. Flere av disse knyttes også til USN i professorstillinger.

 

Hva slags jobb får du?

Som ferdig utdannet har du stor faglig bredde, og du er velegnet til mange typer stillinger innen offentlig og privat sektor, også internasjonalt. Med en master i økonomi og ledelse kan du jobbe med leder- og resultatansvar i spennende stillinger svært mange steder i samfunnet.

Dette lærer du på master i økonomi og ledelse

Masterstudiet består av tre deler:

  • Økonomisk-administrative metoder utgjør tre kurs. Ett kurs med fokus på generell forsknings- og undersøkelsesmetode, ett kurs med fordypning i kvantitative analyseteknikker, og ett kurs i kvalitative metoder.
  • Faglige emner utgjør åtte fagkurs, samt en prosjektoppgave, hvert med et omfang på 7,5 studiepoeng. Du får grunnleggende teori og kunnskaper om den internasjonale forskningsfronten innen bl.a. et valgt spesialiseringsområde.
  • Masteravhandlingen utgjør 30 studiepoeng, og er et større selvstendig teori- og metodeforankret forskningsarbeid. Her gis det mulighet til å fordype seg innen et selvvalgt teori- og problemområde.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Master i økonomi og ledelse i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Våre studieretninger

Du søker direkte til det spesialiseringsområdet du ønsker å studere. Master i økonomi og ledelse ved USN gir deg unik og verdifull kompetanse innen enten:

Les mer om de studiet og studieretningene i studieplanen.

Videre utdanningsmuligheter

På lik linje med siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole, gir dette tilbudet ved Universitetet i Sørøst-Norge en fullverdig mastergradstittel og mulighet til å gå videre på doktorgradsstudier.

Ved USN kan du ta doktorgradsutdanning i markedsføringsledelse.

Siviløkonom

Tildeling av sidetittel siviløkonom betinger bachelor som er godkjent etter kriterier fra Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdanning (NRØA).

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende med 60 studiepoeng fordypning innen det fordypningsområdet kandidaten søker seg til (dvs. markedsføringsledelse, strategi og kompetanseledelse). I tillegg må søkere tilfredsstille krav om 60 studiepoeng innen følgende økonomisk-administrative fag:

a) Bedriftsøkonomiske fag 15 studiepoeng 

b) Samfunnsøkonomiske fag 7,5 studiepoeng 

c) Metodefag 7,5 studiepoeng 

d) Administrasjonsfag 30 studiepoeng ; må inneholde minst ett eller en kombinasjon av følgende fag:

* Jus emner rettet mot administrasjon (forvaltningsrett, arbeidsrett)

* Organisasjon og ledelsesfag

* Strategi

* Markedsføring

 

For opptak til utdanning på masternivå kreves karaktersnitt C eller bedre.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak til Høgskolen i Sørøst-Norge.

Studieinformasjon


Heltid – Ringerike

  • Undervisningsspråk: Norsk og Engelsk
  • Antall semester: 4
  • Søkekode: Markedsføring: 8111, Strategi og kompetanseledelse: 8113
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student