Vis studievalg
OCT i optometrisk praksis

OCT i optometrisk praksis

Er du optiker og ønsker deg økt kompetanse innenfor bruk av OCT og tolking av OCT-bilder? Da har vi et spennende studietilbud for deg!

Søk opptak nå
Studienivå
Etter- og videreutdanning
Søknadsfrist
15.12.2017
Studiepoeng
10
Oppstart
Vår 2018

Dette er OCT i optometrisk praksis

Emnet skal gi studenten kunnskap om relevant okulær anatomi, prinsipper for OCT og avbildingskvalitet, diagnostiske landemerker, analyseverktøy, karakteristiske funn for vanlige forekommende vitreoretinale tilstander, lesjoner i retina og uvea, samt neurologiske tilstander og bruk av OCT for diagnostisering og differensialdiagnostisering. Utdanningen gir ferdigheter til å vurdere billedkvaliteten på et OCT bilde, analysere et OCT bilde og identifisere karakteristiske funn for vanlig forekommende vitreoretinale tilstander, lesjoner i retina og uvea samt neurologiske tilstander og analyser og tolke resultatene fra analyseverktøy og forholde seg kritisk til disse. Kompetansen gjør studenten i stand til å bruke OCT hensiktsmessig i optometrisk praksis, og i samhandlingen med tilstøtende helsegrupper.

Målgruppe

Denne utdanningen er rettet mot autorisert optiker med minimum et års praksis og med tilgang til OCT.

Hvorfor ta videreutdanning innen OCT i optometrisk praksis?

Utdanningen vil gi kompetanse til å bruke OCT hensiktsmessig i optometrisk praksis, og i samhandlingen med tilstøtende helsegrupper.

Dette lærer du hos oss

Studiet i OCT i optometrisk praksis inneholder anatomi og fysiologi, avbildningsteknologi, skanningsteknikker, bildediagnostikk og bruk av OCT i optometrisk praksis.

Slik er studiet

Undervisningen gis i form av emneorienterte forelesninger (50 %) og workshops (50 %) der kliniske metoder utføres på medstudenter. Av andre læringsaktiviteter inngår en obligatorisk oppgave (kasusrapport) og et arbeidskrav (loggbok). Det er obligatorisk tilstedeværelse for minimum 85 % av undervisningen og 90 % av workshops.

Vurderingen i utdanningen inkluderer en mappevurdering; her inngår én kasusrapport som teller 30 % og en skriftlig eksamen som teller 70 % av karakter i emnet. 

Planlagte kurssamlinger

Uke 8: 22.-23. februar

Uke 14:  5.-6. april

Uke 17: 26.-27. april

Opptakskrav

Autorisert optiker med minimum et års praksis og med tilgang til OCT.

Studieinformasjon


Deltid / Samlingsbasert – Kongsberg


Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
Studentenes A-B-C
STUDENTENES ABC
Det du trenger å vite som ny student