Tårefilm og tørre øyne

Tårefilm og tørre øyne

Er du optiker og ønsker deg økt kompetanse innenfor tårefilm og tørre øyne? Da har vi et spennende studietilbud for deg!

Søk opptak nå
Studienivå
Etter- og videreutdanning
Søknadsfrist
15.12.2019
Studiepoeng
5
Oppstart
Vår 2020

Dette er tårefilm og tørre øyne

Formålet med utdanningen er å gi ekspertkunnskap om tårefilm og tørre øyne, og avanserte kliniske ferdigheter for undersøkelse av tårefilm og tørre øyne. Utdanningen vil gi deg ferdigheter til å utføre en fullstendig undersøkelse for å diagnostisere tørre øyne og til å gi råd, oppfølging, behandling og videre henvise pasienter med tørre øyne. Kompetansen ervervet gjennom utdanningen gjør deg i stand til å ta en utvidet klinisk rolle innen undersøkelse og behandling av pasienter med tørre øyne.

Målgruppe

Denne utdanningen er rettet mot autoriserte optikere med spesialistutdanning i kontaktlinsetilpassing.

Hvorfor ta videreutdanning innen tårefilm og tørre øyne?

Tørre øyne er en svært aktuell problematikk som optikere møter daglig. En stor andel av de som går til optiker er over 50 år, av disse har 5-30 % problemer med tørre øyne. Personer med tørre øyne kan i stor grad håndteres i optometrisk praksis av optikere med spesiell kompetanse.

Dette lærer du hos oss

Studiet i tårefilm og tørre øyne inneholder anatomi, patologi, epidemiologi, og undersøkelse og behandling av tørre øyne.

Undervisningen foregår primært ved forelesninger og demonstrasjoner av undersøkelsesmetoder og behandlingsalternativer. Av andre læringsaktiviteter inngår klinikker der ulike undersøkelsesmetoder og enkelte behandlingsalternativer utføres på en medstudent, en obligatorisk oppgave, og innlevering av Loggbok.

Vurderingen i utdanningen inkluderer én kasusrapport som teller 20 % av totalkarakteren og en skriftlig eksamen som teller 80 % av totalkarakteren.

Planlagte kurssamlinger våren 2020 

Uke 13: 26.-27. mars

Uke 19: 7.-.8. mai

 

Opptakskrav

Autorisasjon som optiker og grunnleggende kontaktlinsekompetanse.

Søkere som har utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.

Opptakskrav er hjemlet i forskrift om opptak til Universitetet i Sørøst-Norge.

Studieinformasjon


Deltid / Samlingsbasert – Kongsberg

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student