Vis studievalg
Årsstudium i natur og miljø

Biologisk mangfold, klima og miljøgifter får stadig større oppmerksomhet. På årsstudium i natur og miljø får du basiskunnskap om vår natur og menneskets plass i naturen.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
Årsstudium
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor Natur og miljø?

Artsmangfold, reduserte klimautslipp og håndtering av miljøgifter får stadig større oppmerksomhet - fordi det er viktig. Viktig for naturen, for jorda,  og for menneskene som bor her. Årsstudiet i Natur- og miljø er en tverrfaglig utdanning der du får basiskunnskap om vår natur og menneskets plass i naturen.

Studiet formidler ulike verdisyn og gir godt grunnlag for et aktivt og kunnskapsbasert samfunnsengasjement. Et årsstudium i natur og miljø er lurt å ta hvis du lurer på om videre studier innen natur og miljø er riktig for deg.

Dette lærer du på årsstudium i natur og miljø

Du får en innføring i mange naturfaglige områder, slik som biologi, økologi, klima, geologi og naturfilosofi.

Du får økt kunnskap om levende organismer og prosesser i naturen. Økt kunnskap gjør naturopplevelser og interessen for å ferdes ute større. Et av målene med studiet er å kunne videreformidle dette til andre.

Videre utdanning

Studiet tilsvarer første år av bachelorstudiene natur og miljø og natur, miljø og friluftsliv. Du kan søke deg videre på et av disse studiene etter årsstudiet. Etter bachelorstudier kan du ta en master i natur-, helse- og miljøvern. Ønsker du en forskerutdanning tilbyr vi også Ph.d. i økologi.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Bø

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 2
  • Antall studieplasser 25
  • Søkekode: 222 605
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus