Vis studievalg
Bachelor i natur, miljø og friluftsliv

Studiet passer for deg som ønsker en jobb som kombinerer natur og friluftsliv. Du får kunnskap om naturen, veilederkompetanse og praktiske ferdigheter i ulike typer friluftsliv.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor studere natur, miljø og friluftsliv?

Studiet har en friluftslivsfaglig del og en naturfaglig del. Friluftslivsdelen kvalifiserer til meningsfulle jobber der du gir natur- og mestringsglede til alt fra tindebestigere til rehabiliteringspasienter. Den naturfaglige delen gir verdifull innsikt i viktige problemstillinger som klima og miljø, og kunnskap om biologi og landskapsdannelse i de områdene man ferdes ved friluftslivsaktivitetene. Både studiet og jobben gir deg mulighet til selv å være fysisk aktiv, ute i naturen, sammen med mennesker.

Se video om det å studere friluftsliv i Bø.

Hva slags jobb får du?

Studier i natur, miljø og friluftsliv kan gi mange ulike typer jobber:

• på friluftslivslinjer på folkehøgskoler og leirskoler
  • som friluftslivsguide eller naturformidler på fjell, elv og sjø
  • som friluftslivsveileder innen helse og rehabilitering
  • innen friluftslivsforvaltning i offentlig sektor
  • med friluftslivsformidling i frivillige organisasjoner som Turistforeningen.

Etter studier i friluftsliv kommer du raskt ut i en relevant jobb.

Kontakt med arbeidslivet

Alle studentene har obligatorisk praksis i de to siste studieårene. Det gir deg et godt nettverk til framtidige arbeidsgivere og det gir deg referanser som hjelper deg når du søker jobb. Til sammen er det 12-16 dagers praksis. Praksisen gjør at det er krav til å levere politiattest ved studiestart.

Dette lærer du på bachelor i natur, miljø og friluftsliv

Studiet er satt sammen av årsstudium i natur og miljø, og de to første årene av bachelor i friluftsliv, kultur- og naturveiledning.

Første året består av naturfaglige tema som biologi, klima, energi, geologi og friluftsliv, jakt og fiske. Du lærer å forstå forholdet mellom levende organismer og miljøforhold og spesielt menneskets plass i naturen. Problemstillinger knyttet til  konflikter knyttet til arealbruk i lokalmiljøet står også sentralt.

De to neste årene er friluftslivsfaglige og gir:

• solide basisferdigheter innenfor det enkle friluftslivet i ulike naturtyper
  • solid kunnskap om pedagogikk og formidling
  • Innsikt i temaer knyttet til friluftsliv, samfunn, kultur, natur og miljø.

Du får solid veilederkompetanse i en valgt gren av friluftslivet, og et grunnlag for refleksjon rundt holdninger og erfaringer i tilknytning til friluftsliv, samfunn, kultur og natur. I andre og tredje studieår er det tilsammen ca 85 utedøgn/utedager med veileder og 15 / 20 utedøgn/utedager på egenferder.

Studenter som ønsker det kan gå over på 2. året til bachelor i natur og miljø.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i natur, miljø og friluftsliv i utlandet.  Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre utdanning

Studiet kvalifiserer for masterstudier i kroppsøving, idrett og friluftsliv og natur-, helse og miljøvern. Etter masterstudiet har du grunnlag for å søke deg på høyskolens Ph.d.utdanninger innen enten kulturstudier eller økologi.

Opptakskrav

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Velg campus

Heltid – Bø

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 447
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus