Vis studievalg
Bachelor i litteratur og språk

Lær deg kommunikasjon, språk, litteratur og kultur og opplev verden! Du får bred kompetanse innen engelsk og/eller norsk, enten til bruk i undervisning eller i annet arbeid som krever gode språkkunnskaper.

Legg varsel i kalenderen min
Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor studere bachelor i litteratur og språk?

Bachelorstudiet er midt i blinken for de med interesse for språk og litteratur og som ønsker seg en bred kompetanse innen engelsk og/eller norsk, enten til bruk i undervisning eller i annet arbeid som krever gode språkkunnskaper.

Hva slags jobb får du?

Studiet kan gi arbeid i:

• Skoleverket
  • Forlag
  • Massemedier
  • Informasjonsarbeid
  • Reiseliv
  • Internasjonalt arbeid o.l.

I følge vår kandidatundersøkelse fra 2015 har studenter med bakgrunn i språk og historie en begynnerlønn på 479 000,-

Hva lærer du på bachelor i litteratur og språk?

På bachelor i litteratur og språk kan du studere følgende:

• Norsk
  • Engelsk
  • Spansk

Studiet i litteratur og språk tilbyr fordypninger i engelsk og norsk.

Du kan også ta fordypninger ved utenlandske universiteter som HSN samarbeider med. Full fordypning i norsk kan man få ved for eksempel å ta nordisk litteratur i et annet nordisk land.

Fordypning i spansk kan oppnås ved videregående studier ved et spanskspråklig universitet.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i litteratur og språk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. HSN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre utdanning

Bachelor i litteratur og språk kvalifiserer for opptak til master i kulturstudier, master i utdanningsvitenskapmaster i norskdidaktikk og flere typer masterstudier.

Legg varsel i kalenderen min

Studieinformasjon

Heltid – Bø

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 921
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus