Bachelor i språk og litteratur

Lær deg kommunikasjon, språk, litteratur og kultur og opplev verden! Du får bred kompetanse innen engelsk og/eller norsk, enten til bruk i undervisning eller i annet arbeid som krever gode språkkunnskaper.

Studienivå
15.04.2018
Studiepoeng
Høst 2018

Hvorfor studere bachelor i språk og litteratur?

Bachelorstudiet er midt i blinken for deg med interesse for språk og litteratur og som ønsker en bred kompetanse innen engelsk og/eller norsk. Du rustes for deltakelse i en verden og et arbeidsmarked som setter stadig større krav til å kunne kommunisere, både muntlig og skriftlig.

Hva slags jobb får du?

Studiet gir deg god bakgrunn for å jobbe med språk, kommunikasjon, tekstarbeid, litteratur og lignende innenfor ulike områder som:

• Skoleverket
  • Forlag
  • Massemedier
  • Informasjonsarbeid
  • Reiseliv
  • Internasjonalt arbeid o.l.

I følge vår kandidatundersøkelse fra 2015 har studenter med bakgrunn i språk og historie en begynnerlønn på 479 000,-

Hva lærer du på bachelor i språk og litteratur?

På bachelor i litteratur og språk kan du velge mellom to fordypninger:

• Engelsk språk og litteratur
  • Norsk språk og litteratur

Spansk årsstudium kan også innpasses i graden, du må da kontakte studieveileder.

Du kan også ta fordypninger ved utenlandske universiteter som USN samarbeider med. Full fordypning i norsk kan man få ved for eksempel å ta nordisk litteratur i et annet nordisk land.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i språk og litteratur i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanning

Bachelor i litteratur og språk kvalifiserer for opptak til master i kulturstudier, master i norskdidaktikk og flere typer masterstudier. I tillegg kvalifiserer utdanningen for en rekke masterprogrammer i litteratur- og språkfag ved andre universiteter i Norge og i utlandet.

Studieinformasjon

Velg campus

Heltid – Bø

• Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 15
  • Søkekode: 222 901
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav
Poenggrenser ved forrige opptak

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus