Anders så mulighetene i økonomi

Anders Tømmerstigen. Foto.

– Jeg har hatt god bruk for kostnadsanalyser, regnskap og bokføring i det daglige arbeidet mitt, sier Anders Tømmerstigen. Han ante ikke at han skulle ende opp som prosjektleder i Horten kommune, men føler at han har en variert og utfordrende jobb med stort ansvar og frihet.

Hvorfor valgte du bachelor i økonomi og ledelse?

– Jeg så for meg økonomi og ledelse som et variert og spennende studium med flere valgmuligheter etter endt utdannelse.

Hva gjorde du før du begynte på høyskolen?

– Før studiene jobbet jeg noen år i to lokale, forholdsvis store bedrifter. Jeg skjønte da at jeg ønsket å ta et steg videre og heller jobbe med administrative oppgaver i framtiden.

Hva synes du om studiet?

– Studiet svarte til forventningene. De to første årene bestod av mange ulike emner før vi skulle velge fordypning det siste året. For min del synes jeg spesielt regnskaps- og investeringsfagene var interessante med nyttige analyser og utregninger.

Hvordan var forholdet til lærerne / foreleserne?

– Foreleserne var dyktige og lette å få hjelp fra utenom forelesninger. Stort sett var det bare å stikke oppom med problemet man hadde og få hjelp der og da.

Hvordan var overgangen fra studier til jobb?

– I og med at jeg hadde jobbet noen år før jeg studerte gikk overgangen veldig fint. Jeg var også mentalt veldig klar for å komme tilbake i arbeid, så da muligheten for en jobb bød seg var jeg ikke sen om å takke ja.

Jobbet du målbevisst mot å kvalifisere deg mot jobben du nå har fått, eller var det mer tilfeldig at du endte i denne jobben?

– Jeg var veldig lite klar over at jeg skulle ende opp i jobb som prosjektleder i Horten kommune mens jeg studerte. Jobben kom nærmest tilfeldig som en mulighet med et forholdsvis kortvarig engasjement, men etter fire måneder ble jeg tilbudt en fast stilling som jeg fortsatt er i.

Hvilken nytte har du av studiet i den jobben du har nå?

– Jeg har hatt god bruk for kostnadsanalyser, regnskap og bokføring samt juss-emnet i det daglige arbeidet mitt.

Har du fått drømmejobben, eller ser du for deg en videre utvikling og karriere?

– Jeg føler selv at jeg har en veldig variert og utfordrende jobb med både ansvar, frihet og veldig gode kolleger. Så på mange måter føler jeg meg både fornøyd og heldig med jobben, men man vet aldri hva framtiden gir av muligheter.

Fakultet: Handelshøyskolen

Navn: Anders Tømmerstigen

Alder: 32

Kommer fra: Horten