Diana tar sats og følger drømmen

Diana Olsson som konsulent.
GJØR KARRIERE: – Som konsulent må du ofte bevege deg utenfor komfortsonen som gir en bratt læringskurve og rask kompetanseutvikling, sier Diana Olsson.

– Det beste med jobben er at jeg får prøve meg på noe jeg har drømt om, men ikke fått muligheten til tidligere, sier Diana Olsson. 27-åringen har fått jobb i et anerkjent IT-selskap etter siviløkonomutdannelsen ved USN.

Hvorfor valgte du å jobbe som konsulent?

– Jeg valgte konsulentyrket fordi jeg ville øke kompetansen min og bygge videre på tidligere erfaringer. Som konsulent må du ofte bevege deg utenfor komfortsonen som gir en bratt læringskurve og rask kompetanseutvikling. Dette synes jeg er svært motiverende og spennende. Konsulentrollen i Capgemini er en god start på arbeidskarrieren min, her tilrettelegger de for at jeg kan ta sertifiseringer og delta på kurs i både Norge og utlandet.

Hva går jobben din ut på?

– Jeg tilhører en avdeling i Capgemini hvor jeg sitter i et ERP-team. Der har jeg blant annet ansvaret for å jobbe med integrering og utvikling av skybaserte økonomisystemer. Kombinasjon av teknologi og økonomi er veldig spennende. I tillegg er det gøy å få muligheten til å komme med gode innspill fra tidligere erfaringer som kan gjøre arbeidshverdagen til kunden mye enklere og raskere.

Kan du beskrive en typisk arbeidsdag?

– En typisk arbeidsdag går ut på å finne nye løsninger for å effektivisere arbeidshverdagen til kunden. Målet er å løse hverdagslige problemer ved for eksempel å bruke teknologi til å løse arbeidsoppgaver raskere og med færre ressurser.

Hva er det beste med jobben din?

– Det beste med jobben er at jeg får prøve meg på noe jeg har drømt om, men ikke fått muligheten til tidligere. Ved å jobbe for et anerkjent IT-selskap som Capgemini får jeg muligheten til blant annet å bli kurset opp og sertifisert til å bygge videre på egen ekspertise. Du kan også jobbe deg opp til å bli en prosjektleder i ditt fagfelt, noe jeg selv har et mål om å oppnå en dag.

Hvorfor valgte du studiet ved USN?

– Jeg valgte USN på grunn av dyktige interne og eksterne forelesere som ga meg den faglige tyngden jeg ønsket. Dette motiverte meg i studietiden. I tillegg var det gode muligheter for å jobbe ved siden av studiene. Jeg jobbet som controller mens jeg tok master i økonomi og ledelse uten at det gikk utover karakterer eller arbeid.

Hvordan opplevde du studietiden?

– Studietiden hos USN var veldig givende. Jeg kom i kontakt med et godt faglig miljø, mange flinke og hyggelige medstudenter og forelesere. Foreleserne var veldig interesserte og dyktige i sitt felt, som kom tydelig frem i forelesningene. De motiverte meg til å stå på.

Hvordan var koblingen mot arbeidslivet under studiet?

– Jeg og hun jeg skrev masteroppgave med startet linjeforeningen «Masterify» for masterstudentene ved USN Ringerike for å koble studenter med næringslivet. Dette ble godt mottatt og vi fikk mange nyttige kontakter.

Hvordan gikk du frem for å få jobb etter studiene?

– Jeg hadde hele tiden en plan om at jeg ville ha enda mer kunnskap etter endt studie. Derfor var jeg opptatt av å gjøre det bra i skolearbeidet med toppkarakter, og klarte også å få A i snitt. I tillegg jobbet jeg som controller ved siden av studiene og var daglig leder for linjeforeningen ved USN for å få relevant arbeidserfaring. At jeg var engasjert og aktiv i studietiden gjorde meg trygg på  kompetansen min, som var nyttig da jeg søkte jobb som konsulent.

Hvilken nytte har du av studiet i den jobben du har nå?

– Studiet ga meg nyttig kompetanse innen økonomi, strategi og IT-relaterte emner. Emnet «IT-strategi og organisasjonen» ga meg en god introduksjon til blant annet hva et ERP-system er og hvor viktig det er å kunne koble sammen IT og økonomi for å  utføre arbeidsoppgavene raskere og med bruk av mindre ressurser.

Hvilke tips har du til kommende studenter?

– Jobb strukturert og dedikert fra dag en. Vær målbevisst og sett krav og mål til hva du ønsker å oppnå i studietiden. Det er lurt å stille faglige spørsmål til forelesere dersom du står fast, for å ikke miste motivasjonen og for å få et helhetlig bilde av emnet. Det er viktig å være engasjert og fremoverlent – det kommer du langt med. Du bør bruke de mulighetene du får.

Diana Olsson

Alder: 27

Kommer fra: Bærum

Bosted: Bærum