Fikk elektroingeniørjobben hun ønsket seg

Lisa-Marie Fehn Johansen sammen med kollega Hege Holst-Pedersen som også er test-ingeniør. Her står de inne på test-laben ved vacuum kammerne og testutstyret.

Jeg ønsket meg en jobb innen praktisk elektronikk og lab-miljø. Det har jeg fått, og studiet i Vestfold med blanding av teori og praksis var veldig spennende for meg, sier Lisa-Marie Fehn Johansen

Hvorfor valgte du å studere elektroingeniør?

Jeg jobbet i produksjonen i et elektronikkfirma og likte det veldig godt. Jeg skjønte at hvis jeg ville videre måtte jeg ha en utdannelse innen elektronikk.

Hva hadde du gjort før du begynte på HSN?

Jeg jobbet på Norautron Horten AS som maskinoperatør, bestykket kretskort.

Hva synes du om elektroingeniørstudiet?

Studiet var veldig spennende, med blanding av teori og praksis. Godt miljø og dyktige lærere.

Hva var mest interessant og matnyttig ved studiet?

Mest nyttig for meg var lab-oppgavene og det praktiske fordi vi fikk virkelig prøve ut teorien vi hadde i timene. På laben kunne man prøve og feile, og se at ting faktisk fungerte, ikke bare lese om det i en bok. Det er jo det man får bruk for i jobb senere. Gruppearbeid med litt større oppgaver var også noe jeg likte.

Hvordan var koblingen mot arbeidslivet under studiet?

Jeg var på noen bredriftsbesøk og fikk forelesninger med eksterne firmaer. Det var veldig nyttig, og man fikk stille spørsmål. Det var også noen arrangementer på skolen der man fikk møte og snakke med representanter fra mange firmaer.

Hvordan var forholdet til lærerne / foreleserne?

Lærerne hadde høyt kunnskapsnivå, og det var aldri noe problem å banke på kontordørene for å spørre om fag.

Hvem tror du dette studiet passer for?

Det passer for alle som er interessert i elektronikk, programmering, mikro- og nanoteknologi.

Har man ikke matte og fysikk fra før kan man bare ta et semester på sommeren før studiene begynner. Det gjorde jeg, og er veldig glad for at den muligheten fantes.

(les mer om tresemesterordningen)

Hvordan var overgangen fra studie til jobb?

Overgangen var så klart stor, men utrolig spennende. Det å gå fra å sitte i en forelesning med kaffe og laptop, til å jobbe inne på lab med masse instrumenter og dyre produkter er en overgang. Men det er jo den overgangen man jobber mot når man går på skolen og drømmer om en jobb etter studiene.

Jobbet du målbevisst mot å kvalifisere deg mot å bli elektroingeniør?

Jeg jobbet mot å få en jobb innenfor elektronikk og lab-miljø, da jeg ønsket en praktisk jobb. Så jeg er veldig glad for at jeg fikk jobb på Kongsberg Norspace som test-ingeniør.

Hvilken nytte har du av studiet i den jobben du har nå?

Jeg merket fort at jeg kunne bruke fagbøkene mine på jobben og fikk bruk for det vi hadde lært på laben på skolen, det var veldig behagelig. Jeg hadde fått trykket litt på noen instrumenter på skolen og de samme instrumentene møtte jeg på jobben.

Har du fått drømmejobben, eller ser du for deg en videre utvikling og karriere?

Jeg trives der jeg er nå, og lærer stadig nye ting på jobben. Det er mye forskjellige arbeidsoppgaver over flere avdelinger. Jeg ønsker ikke å bytte jobb med det første.

Navn: Lisa-Marie Fehn Johansen

Alder: 31 år

Kommer fra: Horten

Bosted: Horten